Ice Age Park: Επιστήμονες επιχειρούν να φέρουν στη ζωή μαμούθ
Ice Age Park: Επιστήμονες επιχειρούν να φέρουν στη ζωή μαμούθ

Η έρευνα σε γονίδια έχει ενθουσιάσει ερευνητές του Harvard σχετικά με την προοπτική να φέρουν στη ζωή το ζώο που εξαφανίστηκε πριν χιλιάδες χρόνια.

Το DNA του ζώου που περπάτησε στην Γη στην εποχή των παγετώνων, μπορεί να αναμιχθεί με τον ασιατικό ελέφαντα για την δημιουργία ενός υβριδίου.

Σχετικά με τις έρευνες, ο καθηγητής γενετικής George Church εξήγησε τους στόχους της ομάδας του:

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα υβριδιακό έμβρυο από ελέφαντα και μαμούθ. Για την ακρίβεια, θα μοιάζει περισσότερο με ελέφαντα με κάποια στοιχεία μαμούθ. Δεν έχουμε φτάσει αυτό το σημείο ακόμη, αλλά θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα σε λίγα χρόνια

Τα μαμούθ εξαφανίστηκαν από τη Γη πριν από περίπου 3.300 χρόνια, αλλά υπάρχει σοβαρή περίπτωση να επιστρέψουν... Επιστήμονες στις ΗΠΑ για πρώτη φορά κατάφεραν να εισάγουν γονίδια ενός μαμούθ στο DNA ενός σύγχρονου ελέφαντα και, όπως διαπίστωσαν, το αρχαίο γενετικό υλικό φαίνεται να λειτουργεί σωστά.

Εκτιμάται ότι διεθνώς υπάρχουν τουλάχιστον τρεις ανεξάρτητες επιστημονικές ομάδες, σε ΗΠΑ, Ρωσία και Ν. Κορέα, που κάνουν αγώνα δρόμου για να ανακατασκευάσουν το γονιδίωμα του μαμούθ και τελικά να το επαναφέρουν στη ζωή μέσω κλωνοποίησης. Άλλοι όμως επιστήμονες θεωρούν κάτι τέτοιο ανήθικο, ανέφικτο ή περιττό.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications