Το Άστρο της Βηθλεέμ! τι ηταν τελικά? ιδού η απάντηση!
Το Άστρο της Βηθλεέμ!

Οι απλοί άνθρωποι σκεφτονται και λειτουργούν άπλα, με βάση οτι τους εχουν μάθει τα υιοθετούν,ακόμα και όταν στερούνται στοιχειώδες λογικής!!! ,λίγοι ειναι αυτοι που ξεχωρίζουν απο το κοπάδι προβάτων, με χάος των φύλων και το μπαστάρδεμα πια!..Για όσους τους ενοχλεί ο χαρακτηρισμός αυτος ,μπορεί να το δει ο καθένας που έχει λίγο μυαλό μεσώ ίντερνετ! ακόμα και τα "τεστ" νοημοσύνης ειναι τραγικά λάθος! γιατί βασίζονται στην μνήμη, και πόσο καλά αποστηθίζεις αυτα που σου έχουν μάθει!!αυτο δεν λέγετε μόρφωση ούτε οτι έχεις υψηλό IQ!!έτσι βλέπουμε πτυχιούχους στόκους!πχ η νοημοσύνη τους δεν μπορεί να κατανοήσει και να βιδώσει μια βίδα πχ σε ενα συρτάρι που εχει κρεμάσει! μιλάμε για κατι τοσο απλό!

Παρακάτω θα δούμε τι εικόνα έχουν για αυτο το "άστρο" της της Βηθλεέμ που οδηγούσε τους Εβραίους την μέρα, και την νύχτα τους φώτιζε κιόλας!! να βλέπουν ,και το πιο παράλογο; σταματούσε όταν σταματούσαν για να ξεκουραστούν(αυτα τα λένε αυτοι οχι εγώ!):

Κατά την παράδοση οι Μάγοι, που ήταν σοφοί ιερείς και αστρολόγοι, είχαν δει ένα αστέρι με ασυνήθιστη λάμψη και το είχαν ερμηνεύσει σαν ένδειξη χαρμόσυνης είδησης της γέννησης κάποιου πανίσχυρου νέου ηγεμόνα. Τους προκάλεσε τόση εντύπωση ώστε ξεκίνησαν από τα βάθη της Ανατολής για να προσφέρουν τα δώρα τους και να προσκυνήσουν το ξεχωριστό βρέφος.

Από την γέννηση του Ιησού έχουν περάσει περίπου 2000 χρόνια και το φωτεινό εκείνο αστέρι που οδήγησε τους Μάγους στην Βηθλεέμ παραμένει μυστήριο. Επρόκειτο για θαύμα ή φυσικό φαινόμενο;

Η θεολογική ερμηνεία για το άστρο της Βηθλεέμ
Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος ο οποίος ασχολήθηκε με το φαινόμενο του άστρου γράφει «Διότι βεβαίως δεν ήταν αυτό ένα από τα πολλά άστρα, μάλλον δεν ήταν καν άστρο, όπως εγώ τουλάχιστον νομίζω, αλλά κάποια αόρατη δύναμη που πήρε αυτή την μορφή. Έδινε την εντύπωση αυτή, (ότι ήταν υπερφυσικό φαινόμενο) πρώτον, από την πορεία του. Όλα τα άστρα, τα βλέπουμε να ακολουθούν πορεία από τα ανατολικά προς τα δυτικά· αυτό όμως κατευθυνόταν από βορρά προς νότο· διότι αυτή είναι η θέση της Παλαιστίνης σε σχέση με την Περσική χώρα.

Δεύτερον, αυτό είναι δυνατόν να το αντιληφθεί κανείς και από το χρονικό διάστημα (της εμφάνισής του). Δηλαδή δεν φαινόταν κατά την νύκτα, αλλά μέρα-μεσημέρι, ενώ έλαμπε ο Ήλιος· πράγμα το οποίο δεν είναι χαρακτηριστικό της δύναμης ενός άστρου, αλλά ούτε και της Σελήνης.

Τρίτον, από το γεγονός ότι εμφανιζόταν και κρυβόταν ξανά. Διότι στον δρόμο προς την Παλαιστίνη φαινόταν ότι τους καθοδηγούσε· όταν όμως έφθασαν στα Ιεροσόλυμα, κρύφθηκε· έπειτα πάλι όταν άφησαν τον Ηρώδη, αφού του εξήγησαν τον λόγο για τον οποίον ήρθαν και επρόκειτο να φύγουν, εμφανίστηκε ξανά· γεγονός το οποίο δεν έχει να κάνει με την κίνηση των άστρων, αλλά με κάποια έλλογη δύναμη.

Τέταρτον, από τον τρόπο που έδειχνε θα μπορούσε να το αντιληφθεί κανείς αυτό ξεκάθαρα. Διότι δεν έδειχνε τον τόπο μένοντας επάνω· ούτε βέβαια ήταν δυνατόν σ’ αυτούς (Μάγους) έτσι να το αντιληφθούν· αλλά το έκανε αυτό κατεβαίνοντας κάτω. Πως λοιπόν το άστρο, πες μου, έδειχνε τόπο τόσο στενό της φάτνης και της καλύβας, εάν δεν κατέβαινε κάτω, αφήνοντας το ύψος εκείνο, και δεν στεκόταν πάνω από το κεφάλι του παιδιού; Αυτό βεβαίως υπονοώντας και ο ευαγγελιστής έλεγε: «ιδού, το άστρο οδήγησε αυτούς, μέχρις ότου ήλθε και στάθηκε πάνω από το σημείο όπου ήταν το παιδί». Την άποψη του Ιωάννου του Χρυσοστόμου υποστήριξε το σύνολο των πατέρων της εκκλησίας.

Το άστρο της Βηθλεέμ ήταν ένα φυσικό φαινόμενο
Το συγκεκριμένο φαινόμενο απασχόλησε εκτός από θεολόγους και αστρολόγους, αστρονόμους, ιστορικούς, αρχαιολόγους, από την αρχαιότητα έως και σήμερα.

Ο Ωριγένης (185-254 μ.Χ.) υποστήριξε πως επρόκειτο για λαμπρό κομήτη όπως επίσης ο αστρονόμος Α. Στέντζελ το 1913 και άλλοι. Όμως εκείνη την εποχή θεωρούσαν τους κομήτες κακούς οιωνούς και συνδέονταν συνήθως από τον πολύ κόσμο με λυπηρά και δυσάρεστα γεγονότα .Οι Μάγοι που ήταν αστρολόγοι δεν θα τον θεωρούσαν ως σημείο που εξαγγέλλει την έλευση του Σωτήρα!!!.

Οκ!!! αρκετά με τα παραμυθία! λοιπόν κανεις δεν μπορεί να ακολουθεί ένα κομήτη! ειναι σαν να λέμε να ακολουθείς το φεγγάρι η τον ήλιο! ειναι δυνατόν; οχι φυσικά! άρα ηταν κάτι κοντά στο έδαφος! αεροπλάνο μήπως; μα δεν υπήρχαν τότε! WTF???

Η μονή εξήγηση που υπάρχει ειναι οτι ηταν UFO! τα αλλα ολα ειναι παραμυθία για μεγάλα παιδιά!(στο μυαλό παιδιά!) και εχει άμεση σχέση με κάποιους....!!! και εκεινη την εποχή ηταν συχνό φαινόμενο! γεμάτο αναφορές σε αρχαία κείμενα και βραχογραφίες για UFO και θεούς απο τον ουρανό!! εδω έρχεται άλλη μια ηλιθιότητα που διαδίδουν:

Τα UFO ειναι κρυφα σκάφη των υπερδυνάμεων! (μονο οι Γερμανοί είχαν!),βάζουν κάτω απο το χαλάκι ολα τα στοιχειά απο την αρχαιότητα και έδωσαν την εξήγηση κατι υπέρ- εξυπνάκηδες! η ηλιθιότητα ορισμένων με ξεπερνάει , το γελοίο ειναι οτι μπορεί να ειναι και πανεπιστήμιου,και νομίζουν οτι ειναι και ερευνητές! όταν ερευνάς κατι βάζεις ολα τα στοιχειά οχι αυτα που σε βολεύουν, η δογματικά! μάλιστα όλοι αυτοι το παίζουν και "ειδικοί"!! τους δήθεν "ειδικούς" τους έχω δει σε πολλούς τομείς! αλλα δεν θα το αναλύσουμε εδώ! η φώτο τελευταία δεν μπήκε τυχαία ,και δεν ειναι ετσι οπως εχει επικρατήσει αν και κοντά έχουν πέσει, αλλα αλλιώς!! που επίσης δεν εχει σκεφτεί κάνεις σε παγκόσμιο επίπεδο η δεν το έχω δει εγώ τουλάχιστον....

Τέτοιο τρόπο σκέψης σαν τον δικό μου,( που δεν διδάσκεται σε κανένα σχολείο,αντίθετα σκοτώνουν την νοημοσύνη!) είχαν οι αρχαίοι Έλληνες, και οι Γερμανοί εθνικοσοσιαλιστές γνωστοί ως "Νάζι" έως το 1945! γιαυτό έκαναν τεχνολογικά θαύματα! η πληροφορία υπάρχει ήδη!με τα σχολεια την χώνεις με μπάζα αντί να την βγάλεις! βεβαία αρκεί να είσαι και της άριας φυλης! οι άλλοι ειναι κατώτεροι εκ φύσεως! τωρα αν το βλέπουν αυτο ρατσιστικό, γιατι ετσι τους έχουν μάθει οπως λεμέ στην αρχή σαν προβατα, πρόβλημα τους!

Από πότε η αλήθεια ειναι ρατσισμός; τι πάει να πει ρατσισμός; δεν ειναι τυχαία εβραϊκή εφεύρεση αυτη η λέξη!! η ιστορια μιλάει απο μονή της! δεν υπάρχουν σπουδαίοι εφευρέτες πέραν απο της άριας φυλής! όλοι οι άλλοι copy paste !τύπου Αϊνστάιν που σας έμαθαν οτι ηταν έξυπνος!ένας ηλίθιος αλλα αδίστακτος Εβραίος (οπως όλοι αυτοι) κλεφτής ηταν, τίποτα άλλο!αλήθεια τον Tesla για δεν το διδάσκουν στα σχολεία? τωρα αν δεν ξέρετε ποιοι ηταν "άρια φυλή" και τι σημαίνει πάλι πρόβλημα σας!μείνετε σε αυτο που σας έμαθαν περί "ναζιστικές θεωρίες" οπως και η τεχνολογία που πήραν απο εκεί! ηταν θεωρίες!! μονο που δεν μιλούσαν για "θεωρίες" ούτε για μύθους! αλλα για αλήθειες,αληθινή ιστορία σε μορφή μύθου, πράξεις και έργα!! αυτα περί "θεωρίες συνωμοσίες" και μύθους ως παραμυθία, ειναι εφευρέσεις των αδίσταχτων! σε αυτα ειναι κάλοι μόνο! και δεν λενε τυχαια οτι δεν υπάρχουν εξωγήινοι!

Σε άλλο αρθρο θα σας αποδείξω πόσο ηλίθιοι ειναι οι δηθεν ειδικοί, σε κατι που μπορεί να δει ο καθένας για να μην μας λένε και οτι είμαστε και ψωνισμένοι κάποιοι!(αν και έχουμε πει πολλά, που πρώτη φορά έχουν ακουστεί στην Ελλάδα εδώ...) ©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Τον Τέσλα δεν τον διδάσκουν στα σχολεία αλλά κι ο Τέσλα στην Αμερική έδωσε την τεχνολογία του και εβγαλε φράγκο. Εκει βρήκε να πάει?

1,61

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications