Πώς θα αποζημιωθείτε αν τρακάρετε με ανασφάλιστο όχημα
Πώς θα αποζημιωθείτε αν τρακάρετε με ανασφάλιστο όχημα

Υπολογίζεται ότι περίπου ένα στα πέντε οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους είναι ανασφάλιστα, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες όλων μας να εμπλακούμε σε ένα τέτοιο ατύχημα. Γι αυτό είναι σημαντικό να είμαστε όλοι καλά ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο περιστατικό.

Τι πρέπει να κάνετε για να εξασφαλίσετε ότι θα αποζημιωθείτε;
Σύμφωνα με το insider.gr, μετά το ατύχημα είναι απαραίτητο να καλέσετε την Τροχαία για καταγραφή του περιστατικού. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που σας εξασφαλίζει αφού σας παρέχει:

α. έγγραφη καταγραφή του περιστατικού από επίσημο φορέα, μέσω της οποίας μπορεί να διαπιστωθεί η υπαιτιότητα του ανασφάλιστου οχήματος,
β. καθώς και την επιβεβαίωση ότι το όχημα αυτό είναι ανασφάλιστο.
Τα δύο αυτά κριτήρια αποτελούν τις προϋποθέσεις για την αποζημίωσή σας.
Ταυτόχρονα, καλείτε την Φροντίδα Ατυχήματος της ασφαλιστικής σας εταιρείας, για αναλυτική καταγραφή του συμβάντος.
Ποιος όμως είναι ο φορέας που σας αποζημιώνει;

Η αποζημίωση στις περιπτώσεις περιστατικών με ανασφάλιστα οχήματα καλύπτονται από το Επικουρικό Κεφάλαιο, έναν οργανισμό που αποζημιώνει τα όσους εμπλέκονται, χωρίς υπαιτιότητά τους, σε ατυχήματα με ανασφάλιστα οχήματα.

Σε περίπτωση ατυχήματος ο κάθε δικαιούχος αποζημίωσης οφείλει να απευθυνθεί στο Επικουρικό Κεφάλαιο, να δηλώσει το ατύχημα κάνοντας αίτηση ανάλογα με την περίπτωση του και να περιμένει κατά μέσο όρο 2 με 3 χρόνια για να αποζημιωθεί.

Πώς μπορεί η Ασφαλιστική σας να σας βοηθήσει;
Σε αυτό το σημείο, υπάρχουν ορισμένες ασφαλιστικές όπως η AIG, που παρέχουν σημαντική βοήθεια στον Ασφαλισμένο απλοποιώντας πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες. Έτσι σε περίπτωση ατυχήματος με ανασφάλιστο όχημα που έχει αποδεδειγμένη υπαιτιότητα αναλαμβάνει:

α. την πλήρη καταγραφή της ζημιάς την ώρα του ατυχήματος και την αυτόματη δημιουργία του φακέλου της αποζημίωσης – μέσα από την Φροντίδα Ατυχήματος
β. να αποζημιώσει τις Υλικές Ζημιές άμεσα στο όριο κάλυψής του κάθε Ασφαλισμένου, είτε αποζημιώνοντας τον για την αποκατάσταση της ζημιάς που πλήρωσε, είτε στέλνοντας τον σε ένα από τα συνεργαζόμενα συνεργεία, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά χωρίς να εκταμιεύσει χρήματα.

Μιλήσαμε με τον Γιώργο Κροντήρη, Υπεύθυνο για το underwriting των προσωπικών ασφαλίσεων στην AIG, ο οποίος σχολίασε σχετικά:
«Τα ανασφάλιστα οχήματα στους ελληνικούς δρόμους αποτελούν μια ακόμα απόδειξη της οικονομικής κατάστασης στη χώρα μας, αλλά και της έλλειψης ασφαλιστικής συνείδησης των πολιτών. Στην AIG η προτεραιότητά μας είναι να προστατεύσουμε και να αποζημιώσουμε άμεσα τους ασφαλισμένους μας, σε περίπτωση που ανασφάλιστο όχημα τους προκαλέσει υλική ζημιά. Έτσι, μέσα από την κάλυψη «Φροντίδα Ατυχήματος» κάνουμε άμεσα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες την ώρα του ατυχήματος και στη συνέχεια επισκευάζουμε το όχημα του Ασφαλισμένου μας σε ένα από τα επιλεγμένα συνεργεία μας.»

Πιο αναλυτικά μέσα από την λύση των επιλεγμένων συνεργείων οι Ασφαλισμένοι της AIG επωφελούνται από σημαντικά οφέλη όπως:
- Δυνατότητα επισκευής του αυτοκινήτου χωρίς εκταμίευση χρημάτων
- Δυνατότητα παραλαβής και παράδοσης του αυτοκινήτου από και προς τον χώρο του Ασφαλισμένου
- Απαλλαγή από όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες
- Δυνατότητα παροχής αυτοκινήτου εξυπηρέτησης για όσο διαρκέσει η επισκευή
- Εγγύηση της ποιότητας εργασίας από το συνεργείο και έλεγχος όλων των σταδίων επισκευής του
- Καθαρισμός του αυτοκινήτου, πριν από την παράδοση

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications