«Παραλήρημα» από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας: Το Αγαθονήσι είναι δικό μας!
«Παραλήρημα» από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας: Το Αγαθονήσι είναι δικό μας!

Αγαθονήσι | Τούρκοι: Τραβούν επικίνδυνα το σχοινί οι γείτονες, επιμένοντας να θεωρούν το Αιγαίο δικό τους βιλαέτι – Εξέδωσαν NOTAM την ώρα της τραγωδίας με τους πρόσφυγες στο Αιγαίο – Αμφισβητούν ανοικτά τη Συνθήκη των Παρισίων και συνεχίζουν το παιχνίδι των ψευτοτσαμπουκάδων για εσωτερική κατανάλωση

Με δηλώσεις που αποτελούν ευθεία αμφισβήτηση των εδαφικών και γεωγραφικών κεκτημένων της Ελλάδας στο Αιγαίο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ, απειλεί την Ελλάδα ότι το καθεστώς Ερντογάν «δεν πρόκειται να αποδεχθεί τετελεσμένα την ελληνική κυριαρχία» στο Αγαθονήσι, που είναι το βορειότερο άκρο των Δωδεκανήσων.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό: Οι Τούρκοι αμφισβητούν την ελληνικότητα ενός νησιού με μόνιμο πληθυσμό 200 κατοίκους και επιχειρούν ξανά να στήσουν σκηνικό θερμού επεισοδίου, στο πρότυπο των όσων είχαν συμβεί στα Ίμια το 1996.

Μάλιστα, σε ένα «κρεσέντο» άγνοιας και μίσους, ο ανιστόρητος Τούρκος υπουργός Άμυνας γράφει στα… παλαιότερα των υποδημάτων του τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947, διά της οποίας παραχωρήθηκαν τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», οι δηλώσεις του κ. Ισίκ μόνο τυχαίες δεν είναι, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξής του στην κεμαλικών αποχρώσεων εφημερίδα «Sozcu».

Επί της ουσίας, δηλαδή, ο Τούρκος υπουργός ήθελε, με τις δηλώσεις του, να χαϊδέψει τα αυτιά των πολιτικών αντιπάλων του κ. Ερντογάν, αποδεικνύοντας ότι και οι Ισλαμιστές δεν πρόκειται να «χαλαρώσουν» την ανθελληνική συνταγή της αμφισβήτησης και τα πρόκλησης.

Μάλιστα, ο κ. Ισίκ επιτέθηκε στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, με την «κατηγορία» ότι εκείνος επισκέφτηκε το Αγαθονήσι την ημέρα του Πάσχα. «Ο Έλληνας υπουργός κάνει επίδειξη απευθυνόμενος στο εσωτερικό ελληνικό ακροατήριο. Δεν πρόκειται να λάβουμε μέρος σε αυτό το ελληνικό σόου, αλλά παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο Αιγαίο», είπε χαρακτηριστικά.

Απαράδεκτη συμπεριφορά και μια προκλητική NOTAM
Ωστόσο, η προκλητικότητα των Τούρκων δεν έμεινε μόνο στις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της γείτονος.
Εξαιρετικά αλγεινή εντύπωση, ως προς τις διαθέσεις τής απέναντι πλευράς, προκαλεί η κίνηση της Τουρκίας να εκδώσει NOTAM, με την οποία αμφισβητεί την ελληνική αρμοδιότητα για έρευνα και διάσωση εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, την ώρα που οι ελληνικές δυνάμεις έδιναν αγώνα για να αντιμετωπίσουν ναυάγιο με δεκάδες νεκρούς πρόσφυγες στο βόρειο Αιγαίο.

Σύμφωνα, πάντα, με το Έθνος, οι Τούρκοι έσπευσαν κατά την πάγια πρακτική τους να αμφισβητήσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις διάσωσης.
«Οι επιχειρήσεις εμπίπτουν στην τουρκική περιοχή έρευνας και διάσωσης και θα πρέπει να συντονίζονται από τις αρμόδιες τουρκικές Αρχές», σημείωσε η Άγκυρα, απαντώντας σε προηγούμενη ελληνική NOTAM.

Η αναλγησία των Τούρκων και ο απαράδεκτος τρόπος, με τον οποίο αντιλαμβάνονται εδώ και κάμποσο καιρό τους κανόνες σε επίπεδο ελληνοτουρκικών σχέσεων, δημιουργούν ένα «εκρηκτικό» μείγμα, με φόντο το Αρχιπέλαγος. Το Newsbomb.gr, με αλλεπάλληλα και εκτενή δημοσιεύματά του, έχει στηλιτεύσει εδώ και καιρό το βρώμικο παιχνίδι της πρόκλησης της Άγκυρας, που δεν λέει να κοπάσει ακόμη και μετά το τουρκικό δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, που ανέδειξε σε νέο «Σουλτάνο» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications