Μπαλαούρας για το Αγιο Φως: Περιττή δαπάνη και παγανιστικό κατάλοιπο [Βίντεο]
Μπαλαούρας για το Αγιο Φως: Περιττή δαπάνη και παγανιστικό κατάλοιπο [Βίντεο]

Προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα εκατομμυρίων Χριστιανών λίγες μέρες πριν το Πάσχα.

Με την αιτιολογία ότι είναι κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου αλλά και ένα αρκετά δαπανηρό έθιμο, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γεράσιμος Μπαλαούρας, δηλώνει την αντίδρασή του για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα το βράδυ της Ανάστασης.

«Είναι απαράδεκτο το ότι ενισχύουμε ένα κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου και το ενισχύουμε με το κράτος, όπου το κράτος πρέπει να είναι ανεξίθρησκο. Και το δεύτερο είναι ότι υπάρχει ένα σημαντικό κόστος» επανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλαούρας σε τηλεοπτική εκπομπή, προκαλώντας το θρησκευτικό αίσθημα εκατομμυρίων Χριστιανών λίγες μέρες πριν το Πάσχα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη θέση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μπαλαούρας αρνήθηκε να απαντήσει. Τόνισε δε ότι δε γνωρίζει κάτι για την σχετική ανακοίνωση, που έχει αποστείλει στα κόμματα η Ένωση Άθεων.

Υπενθυμίζεται ωστόσο, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπαλαούρας έχει θέσει τη συγκεκριμένη άποψη. Και το 2015, μαζί με τους Ιωάννα Γαϊτάνη, Φωτεινή Βάκη, Αννέτα Καββαδία, Φρόσω Καρασαρλίδου, Αγλαΐα Κυρίτση, Στέφανος Σαμοΐλης και Μερόπη Τσούφη είχαν ήδη μιλήσει για «έθιμα» που απαντώνται μόνο σε θεοκρατικά κράτη και λογίζονται ως περιττές δαπάνες. www.freepen.gr

(Σχόλιο: Είναι και αμόρφωτοι και πτυχιούχοι και ηλίθιοι!! "παγανιστικό κατάλοιπο" το Άγιο Φως??? φαίνεται δεν έχουν καμια επίγνωση της πραγματικότητας, κλασική περίπτωση Κουμμουνιστικής ζωώδες φυλής! ο νοών νοείτω! εκτός αυτού παγανιστές έλεγαν τους Έλληνες οι εισβολείς στην Ευρώπη, οι απόγονοι αυτών ειναι οι κομμουνιστες! βρείτε γιατι!ειναι πολύ εύκολο!Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΙΣΛΑΜ ΣΤΟ ΆΜΕΣΟ ΜΈΛΛΟΝ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΤΑΡΧΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ...)

Post A Comment:

2 comments

Ανώνυμοςείπε...

Εδώ σπαταλάμε για να πληρώνουμε τόσους άχρηστους βουλευτές ένα σωρό λεφτά,το Άγιο Φως σε μάρανε κε Μπαλαούρα;
Και στο κάτω κάτω είσαστε λιγότεροι οι άθεοι. Βούλωσέ το το βρωμόστομά σου λοιπόν.
Άμα είσαι και πολύ άντρας πες κάτι ανάλογο για τους Μωαμεθανούς. Θα σε τσακίσουν την άλλη στιγμή. Πες ντε.

1,61

Ανώνυμοςείπε...

ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΖΑ ΑΠΟ Μ.Κ.Ο,ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΤΡΙΧΑΣ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝΕ.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ,ΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΗΓΕΤΗ(ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ).ΘΕΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΙ.......ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ.ΟΠΟΥ ΝΑ ΝΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΜΕΡΙΑ.ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications