Μήνυση για εσχάτη προδοσία σε Παυλόπουλο-Τσίπρα-Θάνου από το «Σωματείο Ελλήνων Υποστηρικτών του Συντάγματος»

Μήνυση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και της Προέδρου του Αρείου Πάγου υπέβαλε προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το νεοσυσταθέν «Σωματείο Ελλήνων Υποστηρικτών του Συντάγματος» (Σ.Ε.Υ.Σ.)!

Όπως αναφέρεται στη μήνυση που δημοσιεύει το zougla.gr, οι Προκόπης Παυλόπουλος και Αλέξης Τσίπρας μηνύονται «διότι τέλεσαν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, σύμφωνα με το άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα». Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός διότι με την έγκριση του Προέδρου της Δημοκρατίας υπέγραψε τη δανειακή σύμβαση του Ιουλίου 2015 που αναφέρει ότι:

«Η κυβέρνηση πρέπει να συσκέπτεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς για όλα τα σχέδια νόμου στους σχετικούς τομείς, με επαρκές χρονικό περιθώριο πριν την υποβολή τους για δημόσια διαβούλευση ή το κοινοβούλιο...».

Η μήνυσα μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με την ανωτέρω πρόταση, ο Αλέξης Τσίπρας αποστερεί από τη Βουλή των Ελλήνων το δικαίωμα να νομοθετεί και ταυτόχρονα παραδίδει την εθνική κυριαρχία στις διαθέσεις και τα καπρίτσια των δανειστών και της τρόικας, σε αντίθεση με τη βούληση του ελληνικού λαού, ο οποίος με δημοψήφισμα (5ης Ιουλίου 2015) εξέφρασε την αντίθεσή του στους δανειστές, παραβιάζοντας έτσι και το άρθρο 52 του Συντάγματος και νοθεύοντας τη λαϊκή θέληση (...).

Είναι αναμφισβήτητο ότι για την ελληνική νομοθεσία τα δημοψηφίσματα είναι δεσμευτικά ως προς το ουσιαστικό τους περιεχόμενο (...). Η παράκαμψη του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος παραβιάζει το άρθρο 44 του Συντάγματος και το κράτος δικαίου. (...). Ο κύριος Αλέξης Τσίπρας ενεργεί με δόλο κατά του εθνικού συμφέροντος, καταργώντας την επιτροπή για τον έλεγχο του χρέους και τα πορίσματα της».

Όσον αφορά στη Βασιλική Θάνου: «Η τρίτη των μηνυομένων, Βασιλική Θάνου, με την ιδιότητα της ως Προέδρου του Αρείου Πάγου (...) συγκάλεσε την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στις 26/1/2017 με σκοπό τη σύνταξη πορίσματος με θέμα τη συνταξιοδότηση των δικαστικών λειτουργών στα 70 έτη και όχι στο 65ο ή 67ο έτος, όπως ορίζει η διάταξη 88 παρ. 5 του Συντάγματος,
δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό και από τη θέση της την αμφισβήτηση της στο Ελληνικό Σύνταγμα και παρακινώντας με τον τρόπο και άλλους δικαστικούς λειτουργούς να συνυπογράψουν το σχετικό πόρισμα, διαπράττοντας με τον τρόπο αυτό το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και της ηθικής αυτουργίας σε εσχάτη προδοσία, δεδομένου ότι με την ιδιότητα της ως Προέδρου του Αρείου Πάγου προκάλεσε την απόφαση σε μέρος του δικαστικού σώματος να διαπράξει εσχάτη προδοσία, το δε πόρισμα όμως καταψηφίσθηκε».

Διαβάστε το κείμενο της μήνυσης εδώ.
Διαβάστε το καταστατικό του Σωματείου εδώ .
Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017, 18:40 zougla

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications