Τζιχαντιστές έπνιξαν στο αίμα τους χριστιανούς της Αιγύπτου (Vids)
Τζιχαντιστές έπνιξαν στο αίμα τους χριστιανούς της Αιγύπτου (Vids)

Σταύρωση των Χριστιανών την Κυριακή των Βαΐων καθώς σημειώθηκε δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε πριν λίγο μετά το πρωινό χτύπημα στον κόπτικο ναό του Αγίου Γεωργίου στην Τάντα με 25 νεκρούς και 71 τραυματίες μέχρι στιγμής.

Αυτή τη φορά η επίθεση πραγματοποιήθηκε μπροστά στον κόπτικο χριστιανικό ναό του αγίου Μάρκου στη Mansiah της Αλεξάνδρειας με βομβιστή αυτοκτονίας.

Κατά την εκδήλωσης της επίθεσης, ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός, ο Emad Raqaybi έχασε τη ζωή του καθώς αντιλήφθηκε το βομβιστή και προσπάθησε να τον σταματήσει και πέτυχε να τον εμποδίσει να εισέλθει στο ναό, όπου τα θύματα θα ήταν κατά πολύ περισσότερα.

Ο ρεπόρτερ του Al Arabiya κάνει λόγο για σκηνές χάους μπροστά στο ναό. Ήταν τόσο ισχυρή η έκρηξη ώστε υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε παρακείμενα κτίρια, ένα εν των οποίων κατέρρευσε. Οι Κόπτες που βρίσκονται μέσα στο ναό είναι σε κατάσταση πανικού ουρλιάζοντας κυριολεκτικά. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 8 νεκροί και 66 τραυματίες.
Στο ναό βρίσκεται ο πάπας των Κοπτών, Tawandros II που είναι καλά στην υγεία του και για τον οποίο αρχικά αναφέρθηκε πως είχε αποχωρήσει πριν από την εκδήλωση της επίθεσης.

ο κόπτικος ναός του Αγίου Μάρκου στην Αλεξάνδρεια

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου έδωσε εντολή για εξονυχιστικό έλεγχο όλων των κόπτικων ναών της χώρας για την ύπαρξη εκρηκτικών μηχανισμών. Επίσης υπάρχουν μαρτυρίες και για δεύτερη έκρηξη στην οδό των Μαρτύρων στην Αλεξάνδρεια.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications