Καρέ-καρέ η εισβολή των ληστών στην τράπεζα video-ντοκουμέντο
Καρέ-καρέ η εισβολή των ληστών στην τράπεζα

Οι κινήσεις των επονομαζόμενων «ληστών των θυρίδων» καταγράφονται καρέ-καρέ σε video-ντοκουμέντο που εξασφάλισε και παρουσιάζει το zougla.gr.

Πρόκειται για τους δράστες οι οποίοι το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης εισέβαλαν σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς επί της οδού Χατζηκυριακού στον Πειραιά και «επιστρατεύοντας» όπλα, χειροβομβίδες αλλά και... εργαλεία οξυγονοκόλλησης άρχισαν να ανοίγουν δεκάδες θυρίδες και να αδειάζουν το περιεχόμενό τους.

Όπως θα δείτε στο video, αρχικά δύο από τους δράστες φορώντας μάσκες σιλικόνης -πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας παρίστανε τον ηλικιωμένο, ενώ ο άλλος φορούσε επαγγελματική φόρμα- πλησιάζουν την είσοδο, μπαίνουν στην τράπεζα και ένας εξ αυτών κατευθύνεται μπροστά από το γραφείο μιας υπαλλήλου.

Κάτι της λέει και εκείνη, αντιλαμβανόμενη προφανώς πως πρόκειται για ληστεία, σηκώνεται όρθια και τον ακολουθεί σε άλλο σημείο του καταστήματος. Το ίδιο κάνουν και όσοι ακόμα, υπάλληλοι και πελάτες, βρίσκονται εντός της τράπεζας. Μία, μάλιστα, από τις εργαζόμενες πλησιάζει ένα από τα παράθυρα του καταστήματος και αρχίζει να κλείνει τα στόρια.

Η συνέχεια γνωστή... Λίγο αργότερα, δύο από τους δράστες θα πάρουν δύο από τους υπαλλήλους και θα κατευθυνθούν προς το ημιυπόγειο όπου βρίσκονται οι θυρίδες, προκειμένου να ξεκινήσουν το πλιάτσικο.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι δράστες κατάφεραν να παραβιάσουν τουλάχιστον 50 από τις συνολικά 250 θυρίδες, οι οποίες φέρονται να περιείχαν διαμάντια, δακτυλίδια, πολύτιμους λίθους και χρηματικά ποσά.

Το χρονικό
Όλα ξεκίνησαν στις 14.00 το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, όταν τέσσερα άτομα εισέβαλαν στην τράπεζα οπλισμένα και κράτησαν πελάτες και προσωπικό ομήρους για περισσότερο από 2,5 ώρες. Εκείνη την ώρα στην τράπεζα βρίσκονταν τρεις πελάτες και πέντε υπάλληλοι.
Μπαίνοντας στην τράπεζα με την απειλή όπλων και κραδαίνοντας χειροβομβίδα, άρπαξαν δύο υπαλλήλους και τους οδήγησαν στο ημιυπόγειο της τράπεζας. Στη συνέχεια άρχισαν να ανοίγουν τις θυρίδες.

Οι δράστες αποχώρησαν λίγο μετά τις 16.30 το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια ένας υπάλληλος ενημέρωσε την αστυνομία στις 16.49. Οι ληστές ήταν εξοπλισμένοι με συσκευή οξυγονοκόλλησης και ηλεκτρικά τρυπάνια, με τα οποία άδειασαν τις θυρίδες. Παράλληλα, πήραν και μετρητά από τα ταμεία ύψους 10.000 ευρώ.

Το «χτύπημα» του Αυγούστου
Πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο «χτύπημα» της εν λόγω εγκληματικής ομάδας, καθώς οι επονομαζόμενοι «ληστές των θυρίδων» πέρυσι τον Αύγουστο είχαν χτυπήσει με κινηματογραφικό τρόπο υποκατάστημα τράπεζας στη λεωφόρο Κηφισίας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications