Κάποιοι προστατεύουν τους λαούς τους – Τσεχία: Πήραμε 12 λαθρομετανάστες και δεν δεχόμαστε ούτε έναν παραπάνω
Κάποιοι προστατεύουν τους λαούς τους – Τσεχία: Πήραμε 12 λαθρομετανάστες και δεν δεχόμαστε ούτε έναν παραπάνω

Παρά τις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν προεξαγγελθεί, κάποιες χώρες αντιλαμβάνονται τα προβλήματα και τους κινδύνους που εγκυμονεί η λαθρομετανάστευση και αρνούνται να δεχτούν να ανοίξουν τα σύνορά τους.

Μία εξ αυτών είναι η Τσεχία, η οποία δήλωσε διά της υπουργού εσωτερικών της ότι:

«Καθώς ελέγχουμε τους πρόσφυγες που έχουν απομείνει, θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν να πάρουμε κανέναν άλλον. Από εκεί και πέρα, εναπόκειται στην κυβέρνηση το να αποφασίσει εάν αξίζει να υποστεί τις κυρώσεις ή όχι. Κατά την γνώμη μου, αξίζει. Δεν μπορείς να αφήνεις ανθρώπους έτσι εδώ χωρίς έλεγχο»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τσεχία έχει δεχτεί μόλις… 12 «πρόσφυγες» από τους 1.600 που της αναλογούσαν βάσει του ευρωπαϊκού προγράμματος μετεγκατάστασης και προτίθεται να πληρώσει 250.000 ευρώ για κάθε έναν από αυτούς που δεν δέχτηκε.

Βεβαίως, δεν πρόκειται να τα πληρώσει, αφού συντόμως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαλυθεί ελέω των συγκλονιστικών και αλλεπάλληλων τρομοκρατικών χτυπημάτων, που πραγματοποιούν στα εδάφη της οι «φιλοξενούμενοι» λαθρομετανάστες, από κοινού με «ενσωματωμένους» προηγούμενων ετών.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Τσέχου προέδρου Μίλος Ζέμαν που επανειλημμένως έχει πει ότι το να δεχτεί πρόσφυγες θα θέσει την χώρα του σε κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications