Η Άγκυρα «απαγορεύει» τον εορτασμό του Πάσχα και το ψήσιμο του οβελία στα νησιά του Α.Αιγαίου!
Η Άγκυρα «απαγορεύει» τον εορτασμό του Πάσχα και το ψήσιμο του οβελία στα νησιά του Α.Αιγαίου!

Μετά τις «απαγορεύσεις» των Τούρκων σε ΥΕΘΑ και Αρχηγούς των Επιτελείων να επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τώρα «απαγορεύουν» σε φρουρές και κατοίκους να γιορτάζουν το Πάσχα και τα πασχαλινά έθιμα, όπως το ψήσιμο του οβελία, με την «απαίτηση» ότι ανήκουν στην τουρκική επικράτεια!

Tου Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Έτσι συντονισμένα σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται στην φρουρά του Γαϊδουρονησίου «η οποία έκανε πικνίκ και διασκέδαζε με μουσική την ώρα που στην Τουρκία διεξάγονταν το κρίσιμο δημοψήφισμα»!

Συνεχίζουν μάλιστα το παραλήρημά τους τονίζοντας ότι το νησί αυτό «ανήκει στην νομαρχία του Αϊδινίου» ενώ αναφέρουν την ελληνική φρουρά ως «εισβολέα»!

Μάλιστα όπως αναφέρει ο Saygı Öztürk που είναι βασικός αρθρογράφος της Soczu η οποία πρόσκειται στην κεμαλική αντιπολίτευση (για να μη νομίζει κανείς ότι θα ήταν καλύτερα αν ήταν οι κεμαλιστές στην εξουσία) προσγειώθηκε στο νησί με ελικόπτερο o Έλληνας ΥΕΘΑ μαζί με ανώτατους αξιωματικούς για να γιορτάσει μαζί με τους στρατιώτες.

«Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί το επεισόδιο με τον Π.Καμμένο στο Αγαθονήσι που αγνόησε τον Τούρκο χειριστή ραντάρ και είπε βρισκόμαστε σε ελληνικό εναέριο χώρο, είμαι ο Έλληνας ΥΕΘΑ' μετά από αυτό εκτόξευσε κατάρες και τουρκικές βρισιές στον χειριστή που συνέχισε να προειδοποιεί για παραβίαση του εναέριου χώρου μας» αναφέρει η εφημερίδα.

«Το 2004 οι Έλληνες κατέλαβαν το Γαϊδουρονήσι» λένε οι Τούρκοι.
Ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού ΥΠΑΜ, απόστρατος συνταγματάρχης Ümit Yalım, «κατήγγειλε» ότι «το Γαϊδουρονήσι και συνολικά 12 νησιά στους βρετανικούς χάρτες του 1943 βρίσκονταν εκτός της συνοριογραμμής και τα δείχνει να ανήκουν στην Τουρκία με τουρκικά ονόματα.

Το 1951 αμερικανικός χάρτης μετά την παραχώρηση των Δωδεκανήσων έδειχνε το ίδιο πράγμα»
Είναι σαφές ότι η ιστορία αυτή με τα νησιά υποστηρίζεται απ'όλο το τουρκικό πολιτικό σύστημα το οποίο πλέον εφαρμόζει προφανώς σχεδιασμούς που έχουν συνταχθεί εδώ και πολλά χρόνια από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας: Δηλαδή την απόσπαση ελληνικών νηισών από την Ελλάδα με κάθε τρόπο και μέσον

Παρά τα προβλήματα που έχουν οι τουρκικές ΕΔ μετά τις μαζικές εκκαθαρίσεις λόγω του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016, υπάρχει σαφής ανησυχία για το επίπεδο ετοιμότητας των ΕΕΔ, αφού υπάρχει χρόνια υστέρηση σε διαθεσιμότητες, εκπαίδευση, ανταλλακτικά κλπ..
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες είχαμε την τραγωδία με το "αρχαίο" ελικόπτερο UH-1H στον Σαραντάπορο.

pronews.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications