Φορτηγό αυτοκτονίας με ισλαμιστή οδηγό «θέρισε» ανθρώπους στη Στοκχόλμη! - Τουλάχιστον 3 νεκροί (βίντεο)
Φορτηγό αυτοκτονίας με ισλαμιστή οδηγό «θέρισε» ανθρώπους στη Στοκχόλμη! - Τουλάχιστον 3 νεκροί (βίντεο)

Πρόσφατες μνήμες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νίκαια και το Βερολίνο ξυπνούν στην Ευρώπη, κάθώς φορτηγό αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο κέντρο της Στοκχόλμης λίγο μετά τις 16:00 (ώρα Ελλάδας)

της Μαρίνας Νικολάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες από την επίθεση υπάρχουν ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους πέντε ενώ υπάρχουν δεκάδες τραυματίες, όπως αναφέρουν τα δημόσια ΜΜΕ της χώρας, ενω και η σουηδική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι τα θύματα της επίθεσης είναι τρία, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον οκτώ τραυματίες.

«Ένα όχημα τραυμάτισε ανθρώπους στο Ντοτνινγκάταν», ανέφερε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας, η Τουβέ Χεγκ, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ενώ πληροφορίες από τις διωκτικές αρχές αναφέρουν ότι ύποπτος για την επίθεση έχει συλληφθεί... Σε μία σύλληψη έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής η αστυνομία της Στοκχόλμης, μετά το περιστατικό με φορτηγό το οποίο παρέσυρε πεζούς και κατέληξε σε κατάστημα κεντρικού εμπορικού δρόμου της σουηδικής πρωτεύουσας.

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης, όπως τουλάχιστον τη χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός της χώρας, στη Στοκχόλμη έχει εξαπολύσει η σουηδική αστυνομία. Όπως μεταδίδει η Aftonbladet, πάνοπλοι αστυνομικοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της σουηδικής πρωτεύουσας και αναζητούν τον εν λόγω άνδρα.

Όπως αναφέρεται στα ρεπορτάζ, ένας άνδρας με καλυμμένο το πρόσωπο του με full face, κατέβηκε άμεσα από το φορτηγό μόλις αυτό προσέκρουσε στη βιτρίνα του εμπορικού κέντρου και έφυγε τρέχοντας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Expressen, το φορτηγό που έπεσε πάνω σε πλήθος στη Στοκχόλμη, εκλάπη το πρωί μπροστά από γνωστό εστιατόριο της σουηδικής πρωτεύουσας.

Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η κλοπή είχε δηλωθεί στην αστυνομία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications