Διπλωματικό θρίλερ λόγω Συρίας! Ρωσία σε ΗΠΑ: «Είστε τρομοκράτες»
Διπλωματικό θρίλερ λόγω Συρίας! Ρωσία σε ΗΠΑ: «Είστε τρομοκράτες»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα (08.04.2017) ότι τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ εναντίον της συριακής κυβέρνησης «εξυπηρετούν την τρομοκρατία» ...

κατά τη διάρκεια της πρώτης τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον έπειτα από αυτήν την επίθεση.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ επισήμανε στον Ρεξ Τίλερσον ότι το να επιτίθεται κανείς «εναντίον μιας χώρας που πολεμά την τρομοκρατία απλά εξυπηρετεί την τρομοκρατία» και «δημιουργεί απειλές για την ασφάλεια σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο», σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επανέλαβε την θέση της Ρωσίας, ότι δηλαδή οι κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η συριακή κυβέρνηση εξαπέλυσε την επίθεση με χημικά όπλα εναντίον της κοινότητας Χαν Σεϊχούν στην επαρχία Ιντλίμπ, «δεν συνάδουν με την πραγματικότητα».

Πρόκειται για την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας μετά την αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ εναντίον μιας συριακής αεροπορικής βάσης, ως αντίποινα για την επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται να πραγματοποίησαν οι συριακές δυνάμεις.

Ο Ρεξ Τίλερσον αναμένεται να επισκεφθεί τη Μόσχα την 11η και 12η Απριλίου.

Πηγή

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications