27 Μαρ 2017

Τι θα πληρώνουν οι Έλληνες με αφορολόγητο στα 5.900 ευρώ - Καμία μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Τι θα πληρώνουν οι Έλληνες με αφορολόγητο στα 5.900 ευρώ - Καμία μείωση στον ΕΝΦΙΑ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Οι "δανειστές" δεν φαίνονται πρόθυμοι να συναινέσουν σε μια μείωση του ΕΝΦΙΑ καθώς πρόκειται για φόρο με μεγάλη εισπραξιμότητα, ίσως τη μεγαλύτερη απ’ όλους τους φόρους που εισπράττει το Δημόσιο.

Αν οι δανειστές αρνηθούν την πρόταση της ελληνικής πλευράς, ο ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει ως τουλάχιστον έως το 2017-2018, δηλαδή θα επιβάλλεται με πλασματικές αντικειμενικές αξίες. Και αν προστεθούν τα αγροτεμάχια, σε κάποιους θα είναι… βαρύτερος.

Και αυτό την ώρα που η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών παραμένει στον… πάγο, αφού η αρμόδια επιτροπή που συστήθηκε από το 2016 δεν έχει καταφέρει να καταλήξει στη μεθοδολογία για τη δημιουργία νέας βάσης δεδομένων με τις αξίες των ακινήτων. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και στην ίδια πολυκατοικία ή στον ίδιο δρόμο, οι τιμές ενός ακινήτου διαφέρουν σημαντικά.

Την ίδια ώρα, για να περάσει πιο… εύκολα η μείωση του αφορολογήτου στα 5.900 ευρώ, η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους δανειστές για μείωση και του πρώτου φορολογικού συντελεστή στο 20% από 22%.

Αν η πρόταση αυτή γίνει δεκτή, θα περιοριστούν οι επιβαρύνσεις για τα χαμηλά εισοδήματα και ιδίως για εκείνους που δεν πλήρωναν μέχρι σήμερα φόρο. Αν λοιπόν, μειωθούν το αφορολόγητο όριο και ο κατώτατος συντελεστής, σύμφωνα με την Καθημερινή, μισθωτός χωρίς παιδιά:

1. Με ετήσιο εισόδημα 8.000 ευρώ:
• Σήμερα δεν πληρώνει φόρο στο ελληνικό Δημόσιο καθώς το αφορολόγητο όριο ανέρχεται στις 8.636 ευρώ.
• Εάν το αφορολόγητο μειωθεί στις 5.900 ευρώ με συντελεστή 22%, θα πληρώσει φόρο 462 ευρώ.
• Εάν το αφορολόγητο μειωθεί στις 5.900 ευρώ και ο συντελεστής μειωθεί στο 20%, τότε ο φόρος που θα προκύψει περιορίζεται στα 302 ευρώ.

2. Με ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ:
• Σήμερα πληρώνει στην εφορία 1.400 ευρώ.
• Με μείωση του αφορολόγητου στις 5.900 και με διατήρηση του πρώτου συντελεστή στο 22%, ο φόρος εκτινάσσεται στις 2.002 ευρώ.
• Με μείωση του αφορολόγητου στις 5.900 και μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή στο 20%, ο φόρος διαμορφώνεται σε 1.702 ευρώ.

3. Με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ:
• Σήμερα πληρώνει στην εφορία 2.500 ευρώ.
• Με μείωση του αφορολόγητου στις 5.900 και με διατήρηση του πρώτου συντελεστή στο 22%, ο φόρος εκτινάσσεται σε 3.102 ευρώ.
• Με μείωση του αφορολόγητου στις 5.900 και μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή στο 20%, ο φόρος διαμορφώνεται σε 2.702 ευρώ.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Τι θα πληρώνουν οι Έλληνες με αφορολόγητο στα 5.900 ευρώ - Καμία μείωση στον ΕΝΦΙΑ
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications