Όλες οι χώρες πλην της Ελλάδας θωρακίζουν τα σύνορά τους
Όλες οι χώρες πλην της Ελλάδας θωρακίζουν τα σύνορά τους

Η Ουγγαρία, μία εκ των χωρών - μελών της Ε.Ε. υψώνει νέο ακόμη μεγαλύτερο τείχος προστασίας στα σύνορά της, προκειμένου να κρατήσει μακριά τον ισλαμικό κίνδυνο.

"Αν καταστρέψετε το φράκτη, περάσετε παράνομα, ή επιχειρήσετε να περάσετε, αυτό θεωρείτε έγκλημα στην Ουγγαρία. Σας προειδοποιώ να μην διαπράξετε αυτό το έγκλημα. Μπορείτε να καταθέσετε το αίτημα ασύλου σας στη ζώνη διέλευσης", ακούγεται ήδη από τα μεγάφωνα στη συνοριακή γραμμή της Ουγγαρίας, σε φράσεις που μεταφράζονται μέχρι και τα αραβικά.

Το εγχείρημα αυτό καταδικάζεται από τους γνωστούς - άγνωστους ακτιβιστές και μέλη διαφόρων ΜΚΟ, για την Ουγγαρία που "τόλμησε" να ακολουθήσει το παράδειγμα των ΗΠΑ και να φτιάξει νέο τείχος και μάλιστα σύντομα.

Στην πραγματικότητα ωστόσο αυτές οι χώρες της Δύσης δεν είναι οι μόνες που σκέφτονται ή ετοιμάζουν ήδη τείχος στα σύνορά τους. Σας θυμίζουμε πως ήδη η Τουρκία και η Βουλγαρία έχουν ξεκινήσει τις κατασκευές τειχών που θα εμποδίζουν τους μετανάστες να εισέρχονται στα εδάφη τους, έργο το οποίο ναι μεν επέκρινε η...πολιτισμένη Ευρώπη, αλλά μέχρι εκεί.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications