Εντυπωσιακό τύμβο Πυραμίδα ανακάλυψαν στην Κίνα αρχαιολόγοι
Εντυπωσιακό τύμβο Πυραμίδα ανακάλυψαν στην Κίνα αρχαιολόγοι

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν τάφο σε σχήμα πυραμίδας σε εργοτάξιο δίπλα σε αυτοκινητόδρομο στην κεντρική Κίνα. - Έκπληκτοι οι κάτοικοι στην περιοχή από το ασυνήθιστο αρχαιολογικό εύρημα που ανακαλύφθηκε κοντά στην πόλη Zhengzhou της επαρχίας Henan Province, αποκαλώντας το «μαγικό», σύμφωνα με την Daily Mail.

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης έχουν χαρακτηρίσει τον τάφο ως «πυραμίδα της Zhengzhou», αν και η δομή του είναι πολύ μικρότερη σε μέγεθος σε σύγκριση με τις πραγματικές πυραμίδες στην Αίγυπτο.

Ο τάφος βρέθηκε κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο που βρίσκεται στα δυτικά της περιοχής Sinian Grove στον Κίτρινο ποταμό, σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα.

Στην περιοχή υπήρχε χωριό, αλλά έχει μετακινηθεί για την διαπλάτυνση του δρόμου και για να φτιαχτεί νεότερος οικισμός. Ο πυραμιδοειδής τάφος είναι ένας από τους δύο που βρέθηκαν μέσα στον ταφικό χώρο. Ο άλλος τάφος έχει σχήμα ημικυλινδρικό.

Το ταφικό σύμπλεγμα, έχει 30 μέτρα μήκος και οκτώ μέτρα πλάτος, με την είσοδο να κοιτάει προς την ανατολή. Διαθέτει ένα στενό διάδρομο που οδηγεί σε ένα κεντρικό θόλο δίπλα από το σχήμα πυραμίδας τάφο.

Ένας κάτοικος προφανώς εντυπωσιασμένος από τα ευρήματα, είπε ένα τοπικό δημοσιογράφο: «Αυτό είναι πραγματικά μαγικό. Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο. Μοιάζει με μια αιγυπτιακή πυραμίδα».

Ένας εργαζόμενος που φρουρεί το χώρο της ανασκαφής είπε στο ίδιο δημοσιογράφο ότι ο τάφος θα μπορούσε να είναι περισσότερο από 2.000 ετών και ότι η ανασκαφή θα συνεχιστεί για περισσότερο από ένα μήνα.

Ενώ το κοινό έχει μείνει έκπληκτο, οι εμπειρογνώμονες είπε ότι ένα τέτοιο εύρημα δεν είναι ασυνήθιστο. Σύμφωνα με το Henan Cultural Relic Bureau οι τάφοι πρέπει να κατασκευάστηκαν λίγο μετά την δυναστεία των Χαν (206 π.Χ.-220 μ.Χ.). Η μελέτη συνεχίζεται και αναμένεται η ακριβή χρονολόγηση του τάφου, τον ποιόν φιλοξενούσε και γιατί έχει το συγκεκριμένο σχήμα.

Ηλίας Σιατούνης

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications