Οι αγρότες πολιορκούν την κυβέρνηση - «Τσίπρα χορτάσαμε ψέμα»!
Οι αγρότες πολιορκούν την κυβέρνηση - «Τσίπρα χορτάσαμε ψέμα»!

ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΜΑΧΕΣ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΤ.Ξύλο και χημικά στο κέντρο της Αθήνας Στους δρόμους έχουν βγεί σήμερα Τετάρτη (08/03) οι αγρότες, με αιτήματα που αφορούν στο φορολογικό, το ασφαλιστικό αλλά και τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, πραγματοποιώντας συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επέστρεψαν το μεσημέρι οι αγρότες, οι οποίοι αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Βάθη όπου και σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, και συγκεκριμένα γύρω στις 10 το πρωί, το κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε σε πεδίο «μάχης» όταν εξαγριωμένοι αγρότες, οι οποίοι είχαν δώσει έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το ραντεβού τους για το συλλαλητήριο, επιτέθηκαν αρχικά στις κλούβες που ήταν παραταγμένες έξω από το κτήριο και στη συνέχεια στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο.

Οι αστυνομικοί «απάντησαν» κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. ο επεισόδιο έληξε με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων αγροτών ενώ πάνω σε μια κλούβα έβαλαν μια ελληνική και μια πειρατική σημαία. Λίγο αργότερα όμως το κλίμα έντασης επανήλθε όταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, αρνήθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των αγροτών οι οποίοι θέλουν να επιδόσουν ψήφισμα, με ομάδα από αυτούς να χτυπούν και πάλι τους αστυνομικούς και τις κλούβες, με τις μαγκούρες τους.

Οι αγρότες πετούσαν πέτρες και χτυπούσαν με τις μαγκούρες τους ενώ οι αστυνομικοί απαντούσαν με χημικά και φωτοβολίδες κρότου λάμψης. Ζημιές προκλήθηκαν στις κλούβες ενώ οι αγρότες έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Ακολούθησε κυνηγητό στους γύρω από την πλατεία δρόμους, οι οποίοι παρέμειναν κλειστοί. Παράλληλα, οι οδοί Αχαρνών και Λιοσίων έκλεισαν από το ύψος της Ηπείρου.

Η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές. Οι αγρότες λίγο μετά τις 11, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Σύνταγμα ενώ αντιπροσωπεία οκτώ ατόμων παρέμεινε στο υπουργείο προκειμένου να έχει συνάντηση με αξιωματούχους. Όταν όμως δεν επετράπη στα τηλεοπτικά κανάλια να παρευρεθούν στη συνάντηση αγροτών - υπουργείου, οι πρώτοι αρνήθηκαν να μπουν στο κτήριο και παραμένουν έξω από αυτό.

Τελικά, γύρω στη μια το μεσημέρι ξεκίνησαν την πορεία τους χωρίς όμως να έχουν ανακοινώσει τον τελικό προορισμό τους. Η πορεία οδηγήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, όπου βρισκόταν παραταγμένη μεγάλη αστυνομική δύναμη. Εκεί επικράτησε ηρεμία.

Στο περιθώριο των σοβαρών επεισοδίων, οι αγρότες εξηγούν γιατί βρέθηκαν και πάλι στους δρόμους, με αιτήματα που αφορούν στο ασφαλιστικό, το φορολογικό και τις τιμές των αγροτικών προϊόντων. «Για μένα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έχει προσωπική πολιτική αξιοπρέπεια απέναντι στον ελληνικό λαό», ξεσπά στην κάμερα του Newsbomb.gr το οποίο βρέθηκε στο επεισοδιακό αγροτικό συλλαλητήριο, στην πλατεία Βάθη, ο αγρότης Παναγιώτης Κουτσομίχος.

Δείτε εδώ το μήνυμα των αγροτών προς τον Αλέξη Τσίπρα .Για τα επεισόδια μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. «Άλλο ο διάλογος τον οποίο επιδιώκουμε και υπηρετούμε και άλλο ο τραμπουκισμός. Τέτοιες συμπεριφορές δεν αντιπροσωπεύουν το αγροτικό κίνημα, αντίθετα το συκοφαντούν και το υπονομεύουν».

«Παρότι», αναφέρει, «δεν υπήρξε κανένα αίτημα για συνάντηση μέχρι την ώρα της συγκέντρωσης, θεώρησα ο ίδιος σκόπιμο να βρίσκομαι στο υπουργείο για ενδεχόμενο αίτημα. Πράγματι, δε, όταν υποβλήθηκε, ανταποκριθήκαμε και δεχτήκαμε να συναντηθούμε με αντιπροσωπεία τους». Ωστόσο, σημειώνει ότι «δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να επιτρέψουμε ή ακόμα και να διευκολύνουμε την κατάληψη του υπουργείου από ακραία στοιχεία, τα οποία και πέρυσι χωρίς καμία αφορμή προέβησαν σε καταστροφές και βανδαλισμούς που διακύβευσαν ακόμα και τη σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων».

«Οι πόρτες του υπουργείου», καταλήγει στη δήλωσή του, «είναι πάντα ανοιχτές. Σε καθημερινή βάση υπάρχουν συναντήσεις του υπουργού και της υπόλοιπης πολιτικής ηγεσίας με εκπροσώπους των αγροτών από όλη την Ελλάδα και βεβαίως και από την Κρήτη». Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την απάντηση των αγροτών στον κ. Αποστόλου:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications