Χαλκιδική: Έσφαξε την πεθερά της με 68 μαχαιριές – Το άγριο έγκλημα της 36χρονης νύφης
Χαλκιδική: Έσφαξε την πεθερά της με 68 μαχαιριές – Το άγριο έγκλημα της 36χρονης νύφης

Στο εδώλιο θα καθίσει αύριο η 36χρονη γυναίκα που είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου την 58χρονη πεθερά της

Μια σχέση οργής και διαρκούς αντιπαράθεσης ανάμεσα σε νύφη και πεθερά που έληξε με τη δολοφονία της δεύτερης από την πρώτη, αναβιώνει αύριο στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση είχε συνταράξει την κοινωνία της Χαλκιδικής τον Ιανουάριο του 2012. Τότε, η 36χρονη νύφη είχε σκοτώσει με 68 μαχαιριές την πεθερά της, μετά από έναν θυελλώδη καυγά που είχε ξεκινήσει με τη νύφη να ζητά εξηγήσεις από τη μητέρα του συζύγου της γιατί εκείνη τον είχε «ρίξει» οικονομικά. Ο καυγάς κορυφώθηκε με την πεθερά να προσβάλλει τη νύφη, να αμφισβητεί ακόμη και αν ο γιος της ήταν πράγματι ο πατέρας των παιδιών που η νεαρή γυναίκα είχε φέρει στον κόσμο. Στο πρωτόδικο δικαστήριο η 36χρονη είχε καταδικασθεί σε εικοσαετή κάθειρξη και ακολούθως είχε αφεθεί ελεύθερη μέχρι να βρεθεί και πάλι στο εδώλιο- πράγμα που θα συμβεί αύριο. Στο πλευρό της, αναμένεται να έχει και πάλι τον σύζυγό της και γιο του θύματος.

Σύμφωνα με όσα είχαν προκύψει κατά την ακροαματική διαδικασία στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, τον Ιανουάριο του 2012, η 58χρονη πεθερά της κατηγορούμενης αποφάσισε να παραχωρήσει τη χρήση ενός καταστήματος, του οποίου είχε η ίδια την επικαρπία στον μικρότερο γιο της. Μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός αυτό, ο σύζυγος της κατηγορούμενης, στον οποίο ανήκε το κατάστημα κατά το δικαίωμα της ψιλής κυριότητας, θύμωσε καθώς θεώρησε ότι η μητέρα του θα έπρεπε να το έχει παραχωρήσει στον ίδιο, λόγω της δυσχερούς οικονομικής του κατάστασης και όχι στον μικρότερο γιο της.

Τότε, η κατηγορούμενη αποφάσισε να συζητήσει το θέμα αυτό με τη πεθερά της και να εκφράσει τα παράπονά της για τη συγκεκριμένη παραχώρηση. Για το λόγο αυτό, η 36χρονη το πρωί της Δευτέρας, 23 Ιανουαρίου του 2012, αφού άφησε το γιο της στο σχολείο, τηλεφώνησε στη πεθερά της και της ζήτησε να περάσει από το σπίτι της. Όταν έφτασε στο σπίτι η νύφη εξήγησε στη πεθερά της το λόγο της επίσκεψής της και της παραπονέθηκε για τον τρόπο που φερόταν στα παιδιά της.

Η πεθερά της, που δεν τη συμπαθούσε και που είχε, επιπλέον, απηυδήσει με τις συνεχείς οικονομικές απαιτήσεις του γιου της, της επιτέθηκε φραστικά, απαξιώνοντάς την. Επιπλέον, αμφισβήτησε, για άλλη μια φορά, την πατρότητα των παιδιών που είχε αποκτήσει η νύφη της με το γιο της. Τότε, η 36χρονη αιφνιδιάστηκε από την εκ νέου ανακίνηση του θέματος της πατρότητας των παιδιών και ένιωσε έντονη αγανάκτηση και οργή. Μάλιστα, όπως δέχθηκε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, η υπερδιέγερση των συναισθημάτων αυτών ήταν τόσο μεγάλη που σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε το ζευγάρι και τη χρόνια αγανάκτηση που ένιωθε για την προσβλητική συμπεριφορά της πεθεράς της, περιήλθε σε κατάσταση πλήρους ψυχικής ταραχής.

Έτσι, άρπαξε από τον πάγκο της κουζίνας δύο μαχαίρια, μήκους 20 και 10 εκατοστών, αντίστοιχα και επιτέθηκε εναντίον της πεθεράς της, επιφέροντας, συνολικά, 68 μαχαιριές σε όλο το σώμα και το κεφάλι της. Η άτυχη γυναίκα απεβίωσε μέσα σε λίγη ώρα ενώ η 36χρονη συνελήφθη παρά τις προσπάθειες της να διαφύγει. Σε πρώτο βαθμό, το δικαστήριο δέχθηκε ότι η κατηγορούμενη τέλεσε το στυγερό αυτό έγκλημα, σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής, πράγμα που «έσπασε» τα ισόβια και οδήγησε σε καταδίκη σε κάθειρξη 20 ετών. Σήμερα, πέντε χρόνια μετά την άγρια δολοφονία της πεθεράς της, η κατηγορούμενη είναι ελεύθερη μέχρι την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Στο πλευρό της 36χρονης βρίσκεται από την πρώτη στιγμή, ο σύζυγός της και γιος του θύματος. Εξεταζόμενος σε πρώτο βαθμό είχε υποστηρίξει τη σύζυγό του λέγοντας πως η μητέρα του, την προσέβαλε συνεχώς και πως για να φτάσει στο σημείο να σκοτώσει τη πεθερά της, απειλήθηκε σίγουρα η ζωή της.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications