Συνέντευξη με έναν που χόρευε κάποτε στο Σύνταγμα για το ΣΥΡΙΖΑ

- Κύριε Αναστάση, αισθάνεστε εξαπατημένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

Όχι, γιατί;

- Που πήραν το δικό σας το «ΟΧΙ» και το έκαναν «ΝΑΙ».

Πότε έγινε αυτό;

- Την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος.

Δεν έγινε έτσι. Κάνετε λάθος. Είστε γερμανοτσολιάς, προσκυνημένος και παπαγαλάκι των Μέσων της διαπλοκής. Να βλέπετε ΕΡΤ που τα λέει αντικειμενικά. Ο Πρωθυπουργός μας, έτριψε στη μούρη των ξένων το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, με αποτέλεσμα να είμαστε πλέον σε τροχιά ανάπτυξης.

- Πού την είδατε την τροχιά ανάπτυξης;

Στην ΕΡΤ. Αν δεν βλέπατε μόνο τα τσοντοκάναλα της διπαλοκής και επιλέγατε τη σοβαρή, έγκυρη και έγκριτη ενημέρωση, θα τη βλέπατε κι εσείς. Να σας το πω απλά για να το καταλάβετε κι εσείς οι βλάκες: μόλις κάναμε Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία. Τι κάνει η Διαστημική Υπηρεσία; Βάζει πυραύλους και δορυφόρους σε τροχιά. Καταλάβατε τώρα την τροχιά ανάπτυξης;

- Είναι σαφές. Κύριε Αναστάση να σας ρωτήσω, από τα «γκόου μπακ κυρία Μέρκελ, γκόου μπακ κύριε Σόιμπλε», φτάσαμε να παρακαλάμε σχεδόν να επιστρέψουν οι Θεσμοί για να κλείσει η αξιολόγηση. Πώς αισθάνεστε γι' αυτό;

Αισθάνομαι υπέροχα. Η πολιτική είναι διαπραγμάτευση, είναι μπλόφα, είναι μαγκιά. Και η κυβέρνηση αποτελείται από μάγκες. Οι γκόμενες άλλωστε κολλάνε όσο παραπάνω τις φτύνεις. Της λες «γκόου μπακ, φύγε» και μετά έρχεται παρακαλώντας.

- Είναι γκόμενα δηλαδή η κυρία Μέρκελ;

Εντάξει, καμιά φορά πρέπει να κάνεις και κανένα ψυχικό. Να θυσιαστείς για την παρέα. Να δουλέψεις υπερωρίες, ακόμα κι αν πρέπει επί 17 ολόκληρες ώρες να θέσεις το μυαλό και το κορμί σου στην υπηρεσία της πατρίδας.

- Κύριε Αναστάση εργάζεστε;

Επικαλούμαι την πέμπτη τροπολογία του Συντάγματος και δεν επιθυμώ να απαντήσω.

- Ποια πέμπτη τροπολογία μου λέτε;

Δεν ξέρω, το είδα στο «House of Cards» και μου άρεσε. Γατάκι βέβαια ο Φρανκ Άντεργουντ μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα.

- Γιατί δεν μου λέτε αν εργάζεστε; Κακό είναι;

Όχι, αλλά επειδή περιμένω έναν διορισμό με αξιοκρατικά κριτήρια, δεν θέλω να το γκαντεμιάσω. Μου φαίνεστε άνθρωπος που ματιάζει.

- Δεν ματιάζω, μην ανησυχείτε και καλή επιτυχία στο διορισμό σας. Μέσω ΑΣΕΠ να υποθέσω;

Τι είναι αυτό;

- Α, δεν θα είναι μέσω ΑΣΕΠ να υποθέσω...

Όχι, μου είπαν asap. As soon as possible.

- Πολύ ωραία... Να ρωτήσω κάτι άλλο, για τα υπέροχα χορευτικά στο Σύνταγμα, είχατε κάνει πρόβες ή σας βγήκαν έτσι αυθόρμητα, πάνω στην τρέλα;

Από τον Ιανουάριο του 2015, που είχε βγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είχα ξεκινήσει μαθήματα χορού, πολύ πριν τον κυριούλη στη διαφήμιση της μπύρας, που μαθαίνει να χορεύει με εκείνον τον κοτσίδα για το γάμο της κόρης του. Όταν είχε πει ο Αλέξης μας ότι εμείς θα βαράμε τα νταούλια και οι ξένοι θα χορεύουν, ξεκίνησα μαθήματα χορού. Κάτι μέσα μου, μου έλεγε ότι θα χρειαστούν. Και να που έπιασαν τόπο το καλοκαίρι, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

- Στη γειτονιά σας, πώς σας αντιμετώπισαν τότε που γίνατε γνωστός και ήσασταν σχεδόν σε όλα τα ΜΜΕ με το υπέροχο χορευτικό σας;

Έγινα διάσημος είναι η αλήθεια. Κάποιοι ελάχιστοι βέβαια με έβριζαν, κάποιοι βαρώνοι της διαπλοκής - ο περιπτεράς ο ΠΑΣΟΚος, ο κύριος Πέτρος με το μαγαζί με τα ρούχα που ψήφισε Σαμαρά, κάτι άλλοι που με έλεγαν «βλάκα» και «τράβα χόρεψε τώρα έξω από τον ΟΑΕΔ ρε νούμερο» αλλά δεν τους έδωσε σημασία. Για να σας πω την αλήθεια, μου άνοιξε και επαγγελματικούς ορίζοντες αυτή η ιστορία. Έκανα τότε πολλά ιδιαίτερα μαθήματα χορού. Μοντέρνοι χοροί, παραδοσιακοί, «γλέντι με νταούλια και ζουρνάδες», «κάντο όπως στο Σύνταγμα», «Τραβόλτα, ο μπαμπάς σας», τέτοια.

- Πού τα κάνατε τα μαθήματα; Ανοίξατε σχολή;

Όχι, όχι, τι σχολή; Είμαστε τέτοιες εποχές για να ανοίγουμε επιχειρήσεις; Σκέφτηκα προς στιγμήν να ανοίξω εταιρία στη Βουλγαρία, αλλά εγκατέλειψα την ιδέα.

- Μα αφού ερχόταν ήδη από τότε η ανάπτυξη, γιατί να μην την ανοίγατε τη σχολή;

Ήταν καθοδόν, δεν είχε έρθει ακόμα. Και δεν ήθελα να περιμένω πότε θα φτάσει, μπορεί να σταμάταγε κάπου για καφέ. Έκανα ιδιαίτερα, στο χώρο τους.

- Και ανοίξατε δελτίο παροχής υπηρεσιών;

Όχι. Γιατί να ανοίξω;

- Πώς πληρωνόσασταν δηλαδή;

Με «μαύρα», όπως όλοι.

- Μα αυτό είναι παράνομο.

Παράνομο κύριε δημοσιογράφε της διαπλοκής, είναι το μη βιώσιμο και επονείδιστο χρέος! Όχι ο κάματος του σκληρά δοκιμαζόμενου πολίτη!

- Κυρία Ζωή, εσείς;

Δεν τη γνωρίζω την κυρία. Δεν μου λέει κάτι αυτό το όνομα.

- Κύριε Αναστάση έχετε κανένα παράπονο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

Ναι. Ότι δεν είναι αρκετά σκληροί. Και συγκεκριμένα από τον κύριο Τάσο Πετρόπουλο, ότι δεν έχει αυξήσει λίγο παραπάνω τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, ώστε να πάρουν μια ανακουφιστικά μεγάλη σύνταξη κάποια μέρα. Έπρεπε να αφουγκραστεί την κοινωνία, όχι απλά να δέχεται συγχαρητήρια από όλους στο δρόμο που έτρεχαν να του σφίξουν το χέρι. Να, κάτι τέτοια εγωιστικά κάνουμε και στενοχωριέμαι.... Ωραία, αποθεώνεσαι, είσαι πολιτικός - ροκ σταρ, γνωρίζεις τη λατρεία και την καθολική αποδοχή. Και τι κάνεις μετά; Απλά ξαπλώνεις αναπαυτικά πάνω στις δάφνες σου; Δεν πρέπει να ικανοποιήσεις τα αιτήματα της κοινωνίας;

- Αν ήσασταν όμως ελεύθερος επαγγελματίας, αν είχατε ένα μαγαζί ή μια μικρή επιχείρηση, μπορεί να μην συμφωνούσατε. Να μην σας έφτανα τα λεφτά.

Δεν είμαι όμως. Εγώ διορισμό περιμένω. Αξιοκρατικά πάντα.

- Οπότε δεν σας νοιάζει πόσα πληρώνει κάθε μήνα ένας ελεύθερος επαγγελματίας.

Το λέει η λέξη. «Ελεύθερος». Αν θέλει το κρατάει ανοιχτό, αν θέλει το κλείνει. Ποιος τον περιορίζει;

- Κι αν το κλείσει, τι θα κάνει;

Ας διοριστεί στο Δημόσιο, όπως εγώ.

- Μα δεν γίνεται να διοριστούν όλοι. Πόσους θα αντέξει πια το Δημόσιο;

Όλους τους άξιους και ικανούς. Όλους εμάς που στηρίξαμε τον Αλέξη τον Τσίπρα και χορέψαμε παθιασμένα στο Σύνταγμα εκείνο το υπέροχο καλοκαίρι του 2015. Οι υπόλοιποι, ας πρόσεχαν. Ή ας χόρευαν.

- Κύριε Αναστάση, σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Να είστε καλά. Παρότι έχω περιορισμένο χρόνο, μια που πηγαίνω κάθε μέρα για καφέ με όλους τους συντρόφους από τη γειτονιά που παίρνουμε το επίδομα ανεργίας και μετά έχω διάφορα ιδιαίτερα που κάνω, χάρηκα που τα είπαμε, μπας και μάθει ο κόσμος την αλήθεια.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications