Ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδοτεί τις αγωγές εναντίον του Τραμπ κατά της απαγόρευσης της παράνομης μετανάστευσης
Ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδοτεί τις αγωγές εναντίον του Τραμπ κατά της απαγόρευσης της παράνομης μετανάστευσης

Οι μηνύσεις κατά του Προέδρου των ΗΠΑ κατά μεγάλο μέρος προέρχονται από οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος κι από αριστερούς και δημοκρατικούς γενικούς εισαγγελείς του κράτους.

Περισσότερες από μια ντουζίνα αγωγές έχουν κατατεθεί εναντίον του προεδρικού διατάγματος του Τραμπ που εμποδίζει προσωρινά τις θεωρήσεις βίζας από το Ιράκ, το Ιράν, τη Συρία, τη Λιβύη, το Σουδάν, τη Σομαλία και την Υεμένη. Κοιτάζοντας πέρα από τις ελάχιστες συναισθηματικές προσωπικές ιστορίες που κερδίζουν τη συμπάθεια των μέσων μαζικής ενημέρωσης, υπάρχει μια πιο προβλέψιμη δύναμη πολιτικής δυναμικής στο παιχνίδι.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Eric Schneiderman, ο οποίος πραγματοποίησε μια πολιτική βεντέτα εναντίον του Τραμπ, οδήγησε άλλους 15 γενικούς εισαγγελείς σε κοινή δήλωση καταδικάζοντας αυτό που ονομάζουν «αντισυνταγματικό, αντιαμερικανικό και παράνομό προεδρικό διάταγμα.»

Οι Δημοκρατικοί γενικοί εισαγγελείς είπαν επίσης: «Η θρησκευτική ελευθερία ήταν και πάντα θα είναι, μια θεμελιώδης αρχή της χώρας μας και κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την αλήθεια,» μια περίεργη δήλωση από ένα κόμμα που εναντιώνεται σε φιλόπτωχα θρησκευτικά ιδρύματα.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο γιος του Τζωρτζ Σόρος, ο Άλεξ Σόρος, δημοσίευσε μια φωτογραφία του με τον Schneiderman στο Instagram, και έγραψε:»Καταπληκτικό να συναντιέμαι με τον Γενικό Εισαγγελέα Εric Schneiderman, ο οποίος αναγνώρισε πριν από πολλούς, ότι ο αληθινός Τραμπ είναι μια απάτη και έχει το θάρρος να τον αντιμετωπίσει.»
Ο Schneiderman, καθώς και οι Δημοκρατικοί Γ. Εισαγγελείς στη Βιρτζίνια και τη Μασαχουσέτη, παρενέβησαν στις υπάρχουσες αγωγές. Η μήνυση που ασκήθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα της Ουάσινγκτον Robert Ferguson είχε τη μεγαλύτερη επιτυχία, μπλοκάροντας την υπόθεση σε εθνικό επίπεδο.

Η μήνυση έπεισε έναν ομοσπονδιακό δικαστή υποστηρίζοντας τον ισχυρισμό πως το διάταγμα «χωρίζει τις οικογένειές της Ουάσιγκτον, βλάπτει χιλιάδες κατοίκους της Ουάσιγκτον, καταστρέφει την οικονομία της Ουάσιγκτον, ζημιώνει εταιρείες με έδρα την Ουάσιγκτον και υπονομεύει το κυρίαρχο ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον στο να παραμείνει ένα φιλόξενο μέρος για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.»

Οι Δημοκρατικοί ζητούν ακόμη και χρήματα για τις αγωγές. Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Ένωση Δημοκρατικών Γενικών Εισαγγελέων είπε: «Στεκόμαστε μαζί με τον Γενικό Εισαγγελέα Bob Ferguson και όλα τα δημοκρατικά μέλη μας, γενικούς εισαγγελείς, που αγωνίζονται για το τι είναι σωστό! Συνεισφέρετε για να υποστηρίξετε τους Δημοκρατικούς Γ.Εισαγγελείς που αγωνίζονται για τα προοδευτικά δικαιώματα και ελευθερίες.»

Εκτός από τους πολιτικούς, τα Ιδρύματα Open Society του Σόρος, που τάσσονται υπέρ των ανοικτών συνόρων, χρηματοδοτούν διάφορες ομάδες συνηγόρων που ξεκίνησαν άσκηση προσφυγής κατά της απόφασης. Κυρίαρχη σε αυτή την κούρσα των αγωγών σε διάφορες πολιτείες είναι η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (American Civil Liberties Union), η οποία έχει πάρει 35.500.000 δολάρια τουλάχιστον από τα Ιδρύματα Open Society, σύμφωνα με το Capital Research Center (CRC), ένα think tank της Ουάσιγκτον, που ερευνά τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Ο Σόρος έδωσε 4,6 εκατομμύρια δολ. στο National Immigration Law Center (Εθνικό Κέντρο Δικαίου Αλλοδαπών), που έχει εμπλακεί σε δικαστικές διαμάχες, σύμφωνα με το CRC και 621.000 δολ. στο Urban Justice Center, το οποίο έχει ένα παράρτημα γνωστό ως International Refugee Assistance Project (Διεθνές Πρόγραμμα Βοήθειας Προσφύγω)ν που έχει εμπλακεί επίσης στις αγωγές, σύμφωνα με το CRC. Ο ρόλος του Τζώρτζ Σόρος είναι γνωστός στη συμβολή του για αποσταθεροποίηση σε κράτη στόχους, που εξυπηρετούν κατά καιρούς τη Νέα Τάξη. Αναλυτικά οι μέθοδοι και τα χτυπήματα του δίνονται με λεπτομέρεις στα βίντεο που ακολουθούν:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications