Γίγαντας και αρχαίος θησαυρός ανακαλύφτηκαν στο Ιράν
Γίγαντας και αρχαίος θησαυρός ανακαλύφτηκαν στο Ιράν

Οι αρχαιολόγοι σε εκσκαφή στην Ιρανική επαρχία του Lorestan, ανακάλυψαν ένα φορτίο με σημαντικά ιστορικά ευρήματα ,που χρονολογούνται χιλιάδες χρόνια πριν.(Η Φώτο ειναι γραφική αναπαράσταση, οπως λέγεται, ενός γίγαντα που σκότωσαν οι Αμερικανοί κοντά στην περιοχή του Ιράν,στο Αφγανιστάν..! )

Η πιο συναρπαστική ανακάλυψη είναι τα υπολείμματα από ένα πολύ ψηλό άντρα,που πιστεύεται ότι είναι δύο μέτρα ψηλός, και έζησε κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορίας Σασσανιδικο, που κυβέρνησε από το 224 μ.Χ. περίπου μέχρι το 651 μ.Χ, όταν κατακτήθηκε από το ισλαμικό Χαλιφάτο.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επίσης εκθέματα που χρονολογούνται από την αυτοκρατορία Achaemenid, που υπήρχε περίπου το 550 π.χ., μέχρι τη διάλυσή της από τον Μέγα Αλέξανδρο το 330 π.χ., και την πάρθιο Αυτοκρατορία του 250 π.Χ – 224 μ.Χ. «Κατά την πρόσφατη ανασκαφή στην περιοχή Chia Sabz, της επαρχίας Lorestan, βρήκαμε αντικείμενα που χρονολογούνται από την αυτοκρατορία Achaemenid,»είπε ο επικεφαλής αρχαιολόγος ,Ata Hasanpour ,στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Mehr.

Post A Comment:

1 comment

thevείπε...

Σασανιδών και Αχαιμενιδών

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications