Η Ρωσία αποχωρεί οριστικά από την G8 και ετοιμάζεται για πόλεμο
Η Ρωσία αποχωρεί οριστικά από την G8 και ετοιμάζεται για πόλεμο

Η Ρωσία αποχωρεί οριστικά από την G8 και ετοιμάζεται για πόλεμο

Αιτία οι προκλήσεις ΗΠΑ και συμμάχων κοντά στα ρωσικά σύνορα .Ένα βήμα πριν την οριστική αποχώρησή της από την ομάδα των οκτώ ισχυρότερων οικονομικά κρατών (G8), βρίσκεται η Μόσχα. Αιτία αφενός οι κυρώσεις που της επιβλήθηκαν, σχεδόν δύο χρόνια μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη ρωσική επικράτεια και την εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και η δυτική επιθετικότητα κοντά στα σύνορα της «Αρκούδας» μέσω της αποστολής χιλιάδων αρμάτων μάχης και στρατευμάτων σε Βαλτική και Πολωνία.

Η Μόσχα θεωρεί αδιανόητο να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τις χώρες, στόχος των οποίων είναι η οικονομική και στρατιωτική αποδυνάμωση της Ρωσίας. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από το Κρεμλίνο, απομένει η τυπική έγκριση του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, πριν την επίσημη αποχώρηση από το γκρουπ των ισχυρότερων οικονομικά κρατών στον κόσμο.

Το γεγονός ότι σε μία κρίσιμη στιγμή για τον πλανήτη, με τεράστια ζητήματα παγκόσμιας κλίμακας ανοιχτά σε Μέση Ανατολή, Ανατ. Μεσόγειο και Ανατ. Ευρώπη, η Μόσχα επιλέγει να απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από τη Δύση, μόνο ως θετικό δεν μπορεί να εκληφθεί.

Δεν αποκλείεται τα πράγματα να οδηγηθούν στα άκρα και η Ρωσία της Παλαιάς Τάξης να ξεκινήσουν με το ΝΑΤΟ της Νέας στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, την ίδια στιγμή που η ηγεσία στις ΗΠΑ περνά στα χέρια του παλαιοταξίτη Ντόναλντ Τραμπ και ακολουθούν κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ολλανδία.

Η Ρωσία είχε αποχωρήσει προσωρινά από το γκρουπ το 2014, το οποίο απαρτίζεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία και τον Καναδά. Πλέον, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ένα προσχέδιο μόνιμης αποχώρησης από τη G8 της Ρωσίας, αντιδρώντας πιο δυναμικά στις δυτικές προκλήσεις.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, η προσοχή πλέον, του Βλαντιμίρ Πούτιν στρέφεται στην G20, το γκρουπ στο οποίο περιλαμβάνονται ευρύτερες οικονομικές δυνάμεις, όπως η Βραζιλία, το Μεξικό, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία. Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, λέγοντας πως η G20 έχει πλέον αντικαταστήσει τη G8 και ως εκ τούτου, δεν υφίσταται λόγος να υπάρχει.

grothia.gr

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Η σκακιέρα είναι στημένη τώρα απομένουν οι κινήσεις. Όλα στην ώρα τους σαν ένα καλοκουρδισμενο ρολόι...




Φίλος

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications