10 Ιαν 2017

Προελαύνουν οι ιρακινές δυνάμεις για την ανακατάληψη της Μοσούλης από το ISIS

Προελαύνουν οι ιρακινές δυνάμεις για την ανακατάληψη της Μοσούλης από το ISIS

Οι ιρακινές δυνάμεις έχουν καταφέρει να διεισδύσουν σε δύο ακόμη νοτιοανατολικές συνοικίες της Μοσούλης, όμως η προέλασή τους καθυστερεί εξαιτίας της τακτικής του Ισλαμικού Κράτους να χρησιμοποιεί αμάχους σαν ανθρώπινες ασπίδες, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του στρατού.

Ο ΟΗΕ από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι αυξάνονται τα θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού που φτάνουν στα γειτονικά νοσοκομεία τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς εντείνονται οι μάχες μεταξύ του ιρακινού στρατού και των τζιχαντιστών.

Οι ειδικές δυνάμεις του ιρακινού στρατού προελαύνουν τις τελευταίες ημέρες πιο γρήγορα στο ανατολικό και νοτιοανατολικό τμήμα της Μοσούλης, ενώ οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις έφτασαν για πρώτη φορά στον ποταμό Τίγρη, που διατρέχει την πόλη. Όμως οι μάχες στο νοτιοδυτικό τμήμα ήταν πιο σκληρές.

«(Το ΙΚ) κρύβεται μεταξύ άμαχων οικογενειών, γι΄αυτό οι πρόοδοί μας είναι αργές και πολύ προσεκτικές», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Άμπντελ Άμιρ αλ Μοχαμεντάουι, εκπρόσωπος των μονάδων άμεσης αντίδρασης της ιρακινής αστυνομίας.

Ο Μοχαμεντάουι επεσήμανε ότι οι μονάδες του και μονάδες του ιρακινού στρατού δίνουν μάχη για να φτάσουν στις συνοικίες Σουμέρ και Παλεστίν, όμως οι τζιχαντιστές ΙΚ πυροβολούν εναντίον των αμάχων καθώς τις εγκαταλείπουν.

«Όταν αποσύρονται από μια συνοικία, τη βομβαρδίζουν και πρόκειται για σφοδρό βομβαρδισμό», εξήγησε.

Το γραφείο για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) ανακοίνωσε ότι σχεδόν 700 άνθρωποι έχουν διακομιστεί την τελευταία εβδομάδα σε νοσοκομεία σε περιοχές έξω από τη Μοσούλη που ελέγχονται από τους Κούρδους, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός τους ξεπέρασε τους 817.

«Ο αριθμός των τραυματιών παραμένει ιδιαίτερα υψηλός, κυρίως κοντά στις περιοχές στην πρώτη γραμμή του μετώπου», πρόσθεσε.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Προελαύνουν οι ιρακινές δυνάμεις για την ανακατάληψη της Μοσούλης από το ISIS
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications