Ξεκίνησε επιστράτευση ο Σερβικός Στρατός – Καταφθάνουν ρωσικές δυνάμεις στη χώρα Ραγδαίες εξελίξεις (βίντεο)
Ξεκίνησε επιστράτευση ο Σερβικός Στρατός – Καταφθάνουν ρωσικές δυνάμεις στη χώρα

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στη Σερβία όπως σας ενημερώνει από το πρωί το pentapostagma.gr καθώς από αύριο Δευτέρα 16 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη μερική επιστράτευση στο σερβικό στρατό από πολίτες άνω των 18 ετών. Υπάρχουν πολλά περιστατικά τα οποία δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας και τα οποία δείχνουν ραγδαία στρατιωτική κλιμάκωση!

Το υπουργείο άμυνας συντόμευσε τις διαδικασίες και καλεί εκτάκτως την τρέχουσα κλάση ενώ εξετάζει την επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, η οποία θα αποφασίζεται από την Bουλή!

«Έχουμε πλήρη πρόσβαση στην άμυνα της χώρας και έχουμε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουμε όλες τις πιθανές δυνατότητες της Σερβίας για την υπεράσπιση της χώρας και στο πλαίσιο αυτό πλησιάζουμε την αναθεώρηση αυτών των εγγράφων», δήλωσε ο Πλωτάρχης Γιόβαν Κριβοκάπιτς, εκπρόσωπος του υπουργείου άμυνας.

«Καλώ τους πολίτες που θα κληθούν να αναφέρουν στα αρμόδια κέντρα εκπαίδευσης και να εκτελέσουν το καθήκον τους ενώ θα κάνουμε και μεμονωμένες κλήσεις» δηλώνει ο συνταγματάρχης Μίσα Κργκοβιτς ειδικός επί των θεμάτων στρατολογίας. « Στις περισσότερες χώρες υπάρχει επαγγελματικός στρατός. Υπάρχει υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα και την Τουρκία, που είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Για αυτό και εμείς θα το σκεφτούμε σοβαρά από αύριο κιόλας» , δηλώνει ο Μίροσλαβ Λαζάνσκι στρατιωτικός αναλυτής.

Εκτιμάται ότι η στρατολόγηση στην Σερβία θα κοστίσει περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ. Η αιτία αφορά το ζήτημα της καταστάσεως με το σερβικό που καλύπτουμε με έκτακτα άρθρα από το πρωί.

pentapostagma

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications