Για απόκτηση από την Ελλάδα “70 επιθετικών ελικοπτέρων” γράφουν οι Τούρκοι
Για απόκτηση από την Ελλάδα “70 επιθετικών ελικοπτέρων” γράφουν οι Τούρκοι

Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρονται στην απόκτηση από την Ελλάδα 70 επιθετικών ελικοπτέρων ΟΗ-58D,από τις ΗΠΑ, τα οποία θα συμπληρώσουν τα υπάρχοντα AH-64 (Apache). Αυτά γ΄ραφουν οι Τούρκοι, οι οποίοι ως γνωστόν υπερεξοπλίζονται.

Το ενδιαφέρον για την απόκτηση αυτών των ελικοτέρων έχει εκφραστεί εδώ και καιρό από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και ο Καμμένος πιστεύει ότι το ελληνικό αίτημα θα ικανοποιηθεί.

Πρόκειτσι για μεταχειρισμένα ελικόπτερα (ένοπλης) αναγνώρισης αλλά και (ελαφράς) επιθετικής κρούσης τύπου OH-58D Kiowa Warrior που οι Αμερικανοί φέρονται να δίνουν στην Ελλάδα.

Το OH-58D Kiowa Warrior είναι ένα μονοκινητήριο ελικόπτερο, με πλήρωμα δύο ατόμων βασισμένο στην πολυχρησιμοποιημένη πλατφόρμα του ελικοπτέρου Bell 206. Έχει προστεθεί το σύστημα MMS (Mast Mounted System) πάνω από το στροφείο που συνδυάζει κάμερα ημέρας, συστήματος θερμικής απεικόνισης και αποστασιόμετρο/δείκτη laser, δίνοντας του μια χαρακτηριστική φιγούρα αλλά και πολλές επιχειρησιακές δυνατότητες. Το ελικόπτερο έχει δυνατότητα να φέρει βλήματα AGM-114 HELLFIRE, AIM-92 Stinger, 7πλους καλάθους ρουκετών Hydra των 70 mm και ατρακτίδιο πολυβόλου των 12,7 χλστ. κ.α.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications