Ν.Τραμπ: «Θα πολεμήσουμε τη φωτιά με φωτιά, σκοτώνουν και αποκεφαλίζουν Χριστιανούς στη Μ.Ανατολή – Επαναφέρω τα βασανιστήρια»
Ν.Τραμπ: «Θα πολεμήσουμε τη φωτιά με φωτιά, σκοτώνουν και αποκεφαλίζουν Χριστιανούς στη Μ.Ανατολή – Επαναφέρω τα βασανιστήρια»

«Δεν θέλω τρομοκρατία σε αυτήν τη χώρα». Η Ευρώπη έκανε «ένα τεράστιο σφάλμα, επιτρέποντας σε εκατομμύρια ανθρώπους να πάνε στη Γερμανία και σε άλλες χώρες». «Πρέπει να αντιδράσουμε, καθώς ο κόσμος έχει γίνει ένα απόλυτο χάος», δήλωσε χθες το βράδυ σε συνέντευξή του στο δίκτυο ABC ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο κόσμος είναι ένα χάος (…). Ο κόσμος είναι θυμωμένος», πρόσθεσε. «Δεν θα έπρεπε να έχουμε πάει στο Ιράκ. Δεν θα έπρεπε να έχουμε αποσυρθεί με τον τρόπο που το κάναμε. Ο κόσμος είναι ένα απόλυτο χάος», τόνισε.

Κατ” αυτόν τον τρόπο θέλησε να υπερασπιστεί την αναγγελία του παγώματος της εισόδου στις ΗΠΑ των πολιτών κάποιων μουσουλμανικών χωρών. «Δεν είναι μια απαγόρευση κατά των μουσουλμάνων, αφορά τις χώρες που έχουν πολλή τρομοκρατία», διευκρίνισε ο Τραμπ στη συνέντευξή του.

Σύμφωνα με το σχέδιο του διατάγματός του που φέρει τον τίτλο «Για την προστασία του έθνους από τρομοκρατικές απειλές από τους ξένους», αντίγραφο του οποίου δημοσιεύτηκε χθες το βράδυ από την Washington Post, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αναστείλει για έναν μήνα την άφιξη στο αμερικανικό έδαφος των πολιτών 7 μουσουλμανικών χωρών (Ιράκ, Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη).

Οσο για τον αν φοβάται ότι οι αποφάσεις αυτές θα προκαλέσουν περισσότερο θυμό στον μουσουλμανικό κόσμο, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είπε: «Θυμό; Υπάρχει ήδη πάρα πολύς θυμός. Πώς θα μπορούσε να υπάρξει περισσότερος;». Ο Τραμπ ρωτήθηκε επίσης για τις προεκλογικές εξαγγελίες του να επαναφέρει τον εικονικό πνιγμό «και αυστηρότερα μέτρα» στη μάχη εναντίον του ISIS. Ο νέος πρόεδρος μίλησε για τις θηριωδίες του Ισλαμικού Κράτους εναντίον χριστιανών και είπε ότι «πρέπει να πολεμήσουμε τη φωτιά με φωτιά».

«Οταν σκοτώνουν, όταν κόβουν κεφάλια των δικών μας ανθρώπων καθώς και άλλων ανθρώπων, όταν κόβουν τα κεφάλια ανθρώπων επειδή έτυχε να είναι χριστιανοί και να βρίσκονται στη Μέση Ανατολή, όταν το ISIS κάνει πράγματα που κανείς δεν έχει ακούσει από τον Μεσαίωνα, εγώ πρέπει να αισθάνομαι κάπως για τον εικονικό πνιγμό;», διερωτήθηκε.

Και ερωτώμενος για την αποτελεσματικότητα τακτικών όπως ο εικονικός πνιγμός, απάντησε: «Είμαι απολύτως βέβαιος ότι λειτουργούν». Και συμπλήρωσε: «Μίλησα με ανώτατους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών και τους ρώτησα «λειτουργούν; Τα βασανιστήρια λειτουργούν;». Η απάντησή τους ήταν «Ναι, απολύτως»».

«(Οι τζιχαντιστές) τους αποκεφαλίζουν μπροστά στην κάμερα και στέλνουν το βίντεο σε όλον τον κόσμο. Εμείς, δηλαδή, δεν επιτρέπεται να κάνουμε τίποτα;», είπε επίσης ο Τραμπ. «Θα βασιστώ στις απόψεις του Μάικ Πομπέο (σ.σ.: επικεφαλής της CIA) και του Τζέιμς Μάτις (σ.σ.: υπουργός Αμυνας) και της ομάδας μου και αν δεν θέλουν (σ.σ.: την επαναφορά των βασανιστηρίων), δεν θα έχω πρόβλημα. Αλλά εάν θέλουν, τότε θα εργαστώ προς αυτή την κατεύθυνση», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το κείμενο του προεδρικού διατάγματος που δημοσίευσε η Washington Post, η κυβέρνηση Τραμπ προβλέπει επίσης να μη γίνεται δεκτός ούτε ένας πρόσφυγας από χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο για τέσσερις μήνες και να σταματήσει οριστικά η υποδοχή Σύρων προσφύγων. Ο πρόεδρος Τραμπ σκοπεύει έτσι να μειώσει κατά το ήμισυ τον αριθμό των προσφύγων που θα γίνουν δεκτοί στις ΗΠΑ κατά το τρέχον οικονομικό έτος (από την 1η Οκτωβρίου του 2016 ως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2017).

Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομάμα προέβλεπε έναν αριθμό άνω των 100.000 προσφύγων φέτος, ενώ η κυβέρνηση Τραμπ θα έχει στόχο κυρίως έναν αριθμό 50.000 προσφύγων, σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος. Ο Τραμπ μπορεί να το υπογράψει ακόμη και σήμερα.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Τα τσιπάκια θα τα εφαρμόσει στα χέρια?

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications