Έφυγαν οι πρώτοι πύραυλοι: Η Ρωσία κατέρριψε γερμανικό μη επανδρωμενο αεροσκάφος στη Μαύρη Θάλασσα
Έφυγαν οι πρώτοι πύραυλοι: Η Ρωσία κατέρριψε γερμανικό μη επανδρωμενο αεροσκάφος στη Μαύρη Θάλασσα

Στρατικοποιείται η υφήλιος - Στην τελική ευθεία για σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας.
Η Ρωσία κατέρριψε ένα γερμανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας ενώ εκατοντάδες αμερικανικά στρατεύματα αποβιβάστηκαν στη Νορβηγία και στη Πολωνία.

Σκοπός είναι να εκπαιδευτούν στο αρκτικό πόλεμο ενώ τρεις χιλιάδες βρίσκονται ήδη στην Πολωνία σε μια επιχείρηση του ΝΑΤΟ προκαλώντας την οργή του Κρεμλίνου από τις συνεχιζόμενες μετακινήσεις αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη.
«Στην περιοχή Blagoveshchenskaya κοντά στην ακτή «ανακαλύψαμε» ένα UAV της εταιρείας Airbus» ανέφεραν οι Ρώσοι. «Aυτά τα UAV τα χρησιμοποιεί ο Γερμανικός Στρατός και το Ναυτικό».

Οι φωτογραφίες δείχνουν ένα UAV μήκους 2 μέτρων με αριθμό 646 και σημάδι «ΑΟ6».
Το UAV αυτό κατασκευάστηκε από την εταιρεία Dornier GmbH η οποία συνεργάζεται με την Airbus Group.
Το συγκεκριμένο, έχει σχεδιαστεί να επιχειρεί μαζί με αντιαεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς, έχει μεγάλη ευελιξία και εξαιρετικούς αισθητήρες εντοπισμού

Ταυτόχρονα, Αμερικανική επίλεκτη μονάδα κομάντος από 300 Αμερικανούς πεζοναύτες αποβιβάστηκε στη Νορβηγία και είναι η πρώτη φορά που τα αμερικανικά στρατεύματα μετακινούνται στην χώρα αυτή μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Η παρουσία των πεζοναυτών των ΗΠΑ έχει εξαγριώσει στην κυριολεξία την Ρωσία λίγες μόνο ημέρες όταν 2.700 πεζοναύτες έφθασαν στην Πολωνία για την ενίσχυση της χώρας υλοποιώντας παράλληλα επιχείρηση του ΝΑΤΟ.
Οι Αμερικανοί από την Βόρεια Καρολίνα προσγειώθηκαν μεταφερόμενοι αεροπορικώς από τις ΗΠΑ λίγο μετά από εννέα στο χιονισμένο αεροδρόμιο Vaernes κοντά στο Τρόντχαϊμ.

Ρώσοι αξιωματούχοι συνδέουν οπωσδήποτε τις κινήσεις σε Πολωνία και Νορβηγία με τις προθέσεις του ΝΑΤΟ να περικυκλώσει στρατηγικά την Ρωσία.
Οι Αμερικανοί πεζοναύτες τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες θα πραγματοποιήσουν βασική εκπαίδευση υπό δυσμενείς χειμερινές συνθήκες για να μάθουν πώς να αντιμετωπίσουν το «πόλεμο με τα σκι» και να επιβιώσουν στο περιβάλλον της Αρκτικής Οι πεζοναύτες θα παραμείνουν στη Νορβηγία για ένα χρόνο και θα αλλάξουν μία φορά μετά τους πρώτους έξι μήνες διατηρώντας σταθερό τον αριθμό των μελών τους.

Θα ευρίσκονται στην νορβηγική στρατιωτική βάση Vaernes , περίπου 900 μίλια μακριά από τα σύνορα της Ρωσίας, όπου θα και θα εκπαιδευτούν στον «χειμερινό πολεμικό αγώνα» . Ο Rune Haarstad, εκπρόσωπος των νορβηγικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε: «Για τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες θα έχουν βασική εκπαίδευση χειμερινής διαβίωσης, για να μάθουν πώς να αντιμετωπίσουν τις κινήσεις τους με τα σκι και να επιβιώσουν στο περιβάλλον της Αρκτικής. Το όλο σκηνικό όμως δεν έχει τίποτε να κάνει με τη Ρωσία ή την τρέχουσα κατάσταση».

Οι Νορβηγοί και οι Φιλανδοί θεωρούνται μαζί με τους Ρώσους ως μετρ σε αυτό το είδος πολέμου λόγω της μακριάς εξοικείωσης τους με αυτό το περιβάλλον.
Επίσης επίλεκτα βρετανικά στρατεύματα (SAS) θα εκπαιδευτούν από κοινού με τους Αμερικανούς τον Μάρτιο σε μια άσκηση με την ονομασία «common Viking».
Η κίνηση αυτή των ΗΠΑ σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στην πολιτική των κρατών μελών του ΝΑΤΟ που δεν έχουν ξένα στρατεύματα στο έδαφός τους , οδηγώντας σε μια στρατιωτικοποιημένη κατάσταση που μυρίζει «μπαρούτι».
Η Ρωσική Πρεσβεία στο Όσλο δεν απάντησε άμεσα στο αίτημα για σχολιασμό από το Reuters.

Όταν η αποστολή των Αμερικανών στην Νορβηγία είχε ανακοινωθεί τον Οκτώβριο, η ρωσική πρεσβεία είχε ανακοινώσει : «Λαμβάνοντας υπόψη πολλαπλές δηλώσεις των νορβηγικών αρχών σχετικά με την απουσία της απειλής από τη Ρωσία προς τη Νορβηγία, θα θέλαμε να καταλάβουμε για ποιο σκοπό η Νορβηγία είναι τόσο … πρόθυμη να αυξήσει το στρατιωτικό δυναμικό της , ιδίως μέσω των αμερικανικών δυνάμεων στο Vaernes;»

Είναι σε εξέλιξη το σχέδιο στρατηγικής περικύκλωσης της ρωσικής επικράτειας στην Ευρώπη με αποστολή δυνάμεων σε Πολωνία, Εσθονία, Λιθουανία και Λετονία, καθώς και Ρουμανία και Βουλγαρία . Έχουμε αποστολή αμερικανικών δυνάμεων και σε Ιράκ και Αφγανιστάν και στην κορεατική χερσόνησο.

Επίσης ετοιμάζεται στόλος του ΝΑΤΟ από χώρες του Εύξεινου Πόντου και την Τουρκία φυσικά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ρωσικό γενικό επιτελείο όσο αφορά τα σύνορα με τις Σκανδιναβικές χώρες, έχει αποστείλει επίλεκτες αερομεταφερόμενες δυνάμεις…οι οποίες γνωρίζουν τον αρκτικό πόλεμο απέξω και ανακατωτά. Για τις υπόλοιπες περιοχές , η Μόσχα μετακινεί δυνάμεις και τις τοποθετεί σε επιλεγμένα σημεία της ρωσικής επικράτειας . Όλα αυτά όμως μοιάζουν και είναι …..πολεμικές μετακινήσεις πριν την μεγάλη αναμέτρηση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications