8 Ιαν 2017

Μαρινόπουλος: Στο σφυρί 16 καταστήματα!!

Μαρινόπουλος: Στο σφυρί 16 καταστήματα!!

Οι επιπτώσεις από την κατάρρευση της Μαρινόπουλος, επί σειράς πολλών ετών μεγαλύτερης αλυσίδας σουπερμάρκετ στην Ελλάδα, θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος για να προσμετρηθούν. Οι προσπάθειες διάσωσης της εταιρείας μέσω ενός distress deal με την Σκλαβενίτης και με τις ευλογίες πιστωτριών τραπεζών και κυβέρνησης, συνεχίζονται με πυρετώδη ρυθμό και παρά τις δικαστικές κωλυσιεργίες , ήδη όμως υπάρχουν παράπλευρες απώλειες.

H Ζήνων Ακίνητα ΑΕ, στην κατοχή της οποίας βρισκόταν 16 καταστήματα της 'Μαρινόπουλος ' τέθηκε σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης, ως αποτέλεσμα της αδυναμίας της αλυσίδας να καταβάλλει τα μισθώματα για τη χρήση των καταστημάτων της. Η απαίτηση της Ζήνων από τη Μαρινόπουλος ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ωστόσο κατά τη συζήτηση για τη συμφωνία διάσωσης της Μαρινόπουλος, αποδέχθηκε απομείωση της απαίτησής της κατά 40%.

Σημειωτέον πως τα 16 κτίρια από κτήθηκαν από τη Zenon Real Estate το 2002, στο πλαίσιο συμφωνίας sale and lease back. Συγκεκριμένα, η Zenon στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετείχαν η τράπεζα EFG Eurobank Ergasias, μέσω της θυγατρικής της EFG Eurobank Properties και η Deutsche Bank, μέσω του Real Estate Opportunities Group, είχε αποκτήσει έναντι 63 εκατ. ευρώ τα καταστήματα της τότε Carrefour-Μαρινόπουλος, συναλλαγή η οποία την περίοδο εκείνη επρόκειτο για τη μεγαλύτερη χρηματοδοτική μίσθωση που είχε πραγματοποιηθεί στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με την πρόσκληση διενέργειας του πλειοδοτικού διαγωνισμού που δημοσιεύτηκε, τα ακίνητα της Ζήνων πωλούνται στο σύνολο τους και όχι τμηματικά. Πρόκειται για καταστήματα και αποθήκες της Μαρινόπουλος σε Αγρίνιο, Αιγάλεω, Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Αθήνα (στο Κολωνάκι, το γνωστό κατάστημα στην οδό Κανάρη 9), το υπερκατάστημα στη Λένορμαν, στο Περιστέρι, τη Βούλα, στη Θεσσαλονίκη (στη Βας. Όλγας και στη παλιά εθνική Θεσσαλονίκης ndash; Χαλκιδικής), στο Ρέθυμνο, τη Ρόδο, τα Τρίκαλα, στη Βέροια και τη Ξάνθη.

Η προθεσμία υποβολής δεσμευτικής προσφοράς, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού που υλοποιεί ο ειδικός διαχειριστής Ernst amp;Young, λήγει στις 10 Φεβρουαρίου 2017.

Του Νίκου Χρυσικόπουλου Πηγή: capital.gr

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Μαρινόπουλος: Στο σφυρί 16 καταστήματα!!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΗΔΗ -ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post η μπείτε στην:ΟΜΑΔΑ FACEBOOK ΕΔΩ(ανοίγει νέα καρτέλα)(κλείστε με close).facebook.complugins-like