Ο Trump χλεύασε το CNN και NBC για την κάλυψη της κατάστασης γύρω από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Ο Trump χλεύασε το CNN και NBC για την κάλυψη της κατάστασης γύρω από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

© AFP 2016/ Don Emmert Ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump. Φωτογραφία αρχείου. ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, 31 Δεκεμβρίου – RIA Novosti. Ο Νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γέλασε με τα κορυφαία κανάλια ειδήσεων για την κάλυψη της κατάστασης γύρω από τις κυρώσεις των ΗΠΑ και την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, καθώς και την έλλειψη ανταπόκρισης από τη Μόσχα.

«Οι Ρώσοι νίκησαν το CNN και το NBC News και οι δύο είναι ανόητοι – είναι αστείο να παρακολουθείτε αυτά (τα κανάλια) δεν έχουν καμιά ιδέα!” έγραψε ο εκλεγμένος πρόεδρος στο Twitter του [1]. Σύμφωνα με τον ίδιο, « στο κανάλι Fox News κατανοούν σωστά την κατάσταση».

Παρακολουθώντας το τηλεοπτικό κανάλι CNN όλη την Παρασκευή που χαρακτήρισαν την αντίδραση της Μόσχας, και συγκεκριμένα την απόφαση να μην απελάσει τους διπλωμάτες των ΗΠΑ, «περίεργο» και αναρωτιούνται, αν «η ρωσική ηγεσία περιστρέφεται γύρω από τον μελλοντικό Πρόεδρο Trump».

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Donald Trump είπε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει σημειώσει «σημαντική κίνηση», αναβάλλοντας την απέλαση των διπλωματών των ΗΠΑ.

Την Πέμπτη, η κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επέβαλε κυρώσεις εναντίον εννέα ρωσικών ιδρυμάτων, εταιρειών και ιδιωτών , συμπεριλαμβανομένων κατά της GRU και την FSB, για την «παρέμβαση τους στις εκλογές» και « την πίεση στους διπλωμάτες των ΗΠΑ» που εργάζονται στη Ρωσία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκλεισαν επίσης την πρόσβαση σε Ρώσους διπλωμάτες δύο συγκροτήματα κατοικιών – τις λεγόμενες «εξοχικές κατοικίες » στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Νέα Υόρκη και στην Ρωσική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, οι οποίες έχουν ρωσική διπλωματική ιδιότητα. Επιπλέον, persona non grata δηλώθηκαν 35 Ρώσοι διπλωμάτες.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα δεν θα απελάσει Αμερικανούς διπλωμάτες σε απάντηση στις ενέργειες της Ουάσιγκτον. Παράλληλα, τόνισε ότι στην τρέχουσα διεθνή πρακτική, η Ρωσία έχει κάθε λόγο να απαντήσει κατάλληλα. Η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αντίποινα, αλλά δεν θα σκύψουμε στο επίπεδο της «κουζίνας» της διπλωματίας, είπε ο αρχηγός του κράτους. Ο Πούτιν χαρακτήρισε εχθρικά τα βήματα της κυβέρνησης Ομπάμα ως «προβοκάτσια με στόχο την περαιτέρω υπονόμευση των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων.»

References ↑ Twitter ( https://twitter.com/realDonaldTrump/status/814958820980039681 ) https://ria.ru

tokoutsavaki

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications