30 Δεκ 2016

Συγκλονιστική εξέλιξη: Ανακαλύφθηκε χαμένη ελληνική πόλη 2.500 ετών! (Βίντεο)

Συγκλονιστική εξέλιξη: Ανακαλύφθηκε χαμένη ελληνική πόλη 2.500 ετών! (Βίντεο)

Αρχαία ελληνική πόλη ανακαλύφθηκε από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ και το πανεπιστήμιο του Bournemouth, εξερευνώντας τα ερείπια σε ένα χωριό που ονομάζεται Βλοχός, πέντε ώρες βόρεια της Αθήνας.

«Το γεγονός ότι κανείς δεν έχει εξερευνηθεί ποτέ ο λόφος πριν είναι ένα μυστήριο», αναφέρουν οι αρχαιολόγοι που ανακάλυψαν έναν οικισμό 2.500 ετών στην χώρα μας .Ενώ ορισμένα από τα ερείπια ήταν ήδη γνωστά, είχαν απορριφθεί ως μέρος ενός άσχετου οικισμού πάνω σε ένα λόφο, τόνισε ο αρχηγός της ερευνητικής ομάδας, Rombin Ronnlund, σε μια δήλωση του ότι « πρόκειται για τρομερή ανακάλυψη για την ιστορία της Ελλάδος».

Και πρόσθεσε: «Ένας συνάδελφος και εγώ ήρθαμε στην περιοχή σε σχέση με ένα άλλο έργο το περασμένο έτος, και συνειδητοποιήσαμε αμέσως τις μεγάλες δυνατότητες για την ανεύρεση αρχαίων αμέσως.»

Ανακαλύφθηκαν φρούριο τείχη, πύργοι και πύλες της πόλης τα οποία είναι σαφώς ορατά από αέρος , ενώ βρέθηκαν και τα σπίτια των αρχαίων Ελλήνων που κατοικούσαν στην περιοχή.

Οι επιστήμονες θέλουν να αποφύγουν τις μεθόδους ανασκαφής και κάνουν ευρεία χρήση ραντάρ διείσδυσης εδάφους, με σκοπό να εγκαταλείψουν την περιοχή στην ίδια κατάσταση όπως όταν την βρήκαν.Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων της εργασίας στον τομέα έχουν ανακαλυφθεί επίσης και αρχαία κεραμικά σκεύη και νομίσματα που χρονολογούνται γύρω στο 500 π.Χ..

Ο καθηγητής Ronnlund είπε ότι η πόλη φαίνεται να άκμασε από τον τέταρτο έως τον τρίτο αιώνα π.Χ. πριν εγκαταλειφθεί πιθανώς λόγω της ρωμαϊκής κατάκτησης της περιοχής.

Και πρόσθεσε: «πολύ λίγα είναι γνωστά για τις αρχαίες πόλεις στην περιοχή, και πολλοί ερευνητές πίστευαν στο παρελθόν ότι η δυτική Θεσσαλία δεν περιείχε τίποτα κατά την αρχαιότητα. Ως εκ τούτου η ανακάλυψη αυτή μας καλύπτει ένα σημαντικό κενό στις γνώσεις σχετικά με την περιοχή και δείχνει ότι πολλά απομένουν να ανακαλυφθούν στο ελληνικό έδαφος». !!

Πολλοί ερευνητές και επιστήμονες από το εξωτερικό έχουν ξαναεπιστρέψει στην χώρα μας αναζητώντας « χαμένους αρχαίους θησαυρούς» , ενώ δεν είναι ακόμα γνωστό τι ακριβώς έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον τους εκτός από τα κοινότυπα αρχαία ευρήματα.Ίσως να αναζητούν τον τάφο του Μέγα Αλέξανδρου ..ίσως οτιδήποτε άλλο που δεν το γνωρίζουμε αυτή την στιγμή , πάντως είναι σαφώς κατανοητό ότι κάτι…. ψάχνουν στην ελληνική γη .

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Συγκλονιστική εξέλιξη: Ανακαλύφθηκε χαμένη ελληνική πόλη 2.500 ετών! (Βίντεο)
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications