Παραιτήθηκε ο υπεύθυνος του Δήμου Αθηναίων για την «ακίνητη» ρόδα
Παραιτήθηκε ο υπεύθυνος του Δήμου Αθηναίων για την «ακίνητη» ρόδα

Την παραίτησή του υπέβαλε μετά το φιάσκο με τη ρόδα στην πλατεία Συντάγματος ο, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, υπεύθυνος για τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Λευτέρης Παπαγιαννάκης χαρακτήρισε την κατάσταση «ανοργανωσιά» αν και όπως διευκρίνισε την επίβλεψη είχε αναλάβει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου και με αυτή την έννοια δεν ευθύνεται άμεσα ο Δήμος.

Ο κ. Παπαγιαννάκης επισήμανε ότι η απόφαση του δημάρχου Γιώργου Καμίνη να απομακρυνθεί η Ρόδα ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή την δεδομένη στιγμή καθώς οι βελτιώσεις που ζητούσε ο Δήμος, και είχαν σχέση με την ασφάλεια, θα παρέχονταν μετά τις 4 - 5 Ιανουαρίου. Για το θέμα διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα με αφορμή την μηνυτήρια αναφορά εταιρείας αλλά και δημοσιεύματα του Τύπου που καθιστούν επισφαλή την χρήση της.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διαπιστωθεί εάν υπάρχει θέμα παραβίασης πολεοδομικών όρων που μπορούν να προκαλέσουν έκθεση σε κίνδυνο, καθώς και της παράβασης καθήκοντος, αφού η ρόδα στήθηκε χωρίς να πάρει την απαραίτητη πιστοποίηση ασφάλειας από την εταιρεία.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, σήμερα ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε την αποσυναρμολόγηση και την απομάκρυνση της Ρόδας Παρατήρησης από την πλατεία Συντάγματος.

Την ίδια στιγμή, μηχανικοί του Δήμου αφαίρεσαν από το βράδυ της Τρίτης τα βαγόνια της Ρόδας λόγω της κακοκαιρίας που πλησιάζει, με τις δημοτικές αρχές να μην δίνουν κανένα περαιτέρω στοιχεία για το πότε και αν θα συναρμολογηθεί ξανά.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications