Ομάδες ακτιβιστών ζητούν τη σύλληψη του «Πολεμόχαρου» Κίσσινγκερ στο Φόρουμ Νόμπελ Ειρήνης
Ομάδες ακτιβιστών ζητούν τη σύλληψη του «Πολεμόχαρου» Κίσσινγκερ στο Φόρουμ Νόμπελ Ειρήνης

Η επιτροπή Νόμπελ Ειρήνης την περασμένη εβδομάδα εξέπληξε πολλούς παρατηρητές από την επιλογή του Χένρι Κίσσινγκερ -του πρώην γραμματέα του κράτους που ήταν πίσω από το μυστικό αμερικανικό βομβαρδισμό της Καμπότζης και ο οποίος υποστήριξε τους «βρώμικους πολέμους» της Αργεντινής –μεταξύ άλλων – για να μιλήσει σε φόρουμ με θέμα «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Παγκόσμια Ειρήνη μετά τις προεδρικές εκλογές»

Σε απάντηση, την Τρίτη οι προοδευτικές ομάδες RootsAction and Nobel Peace Prize Watch εξέδωσαν ένα petition απαιτώντας ότι τη σύλληψη τους από Νορβηγούς αξιωματούχους. «Η Επιτροπή Νόμπελ έχει προγραμματίσει για το γνωστό εγκέφαλο πόλεμου να μιλήσει ως επίσημος προσκεκλημένος σε ένα φόρουμ που είναι μέρος των εκδηλώσεων του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης», αναφέρει το petition. «Αρκετά από τα εγκλήματα του Κίσσινγκερ έχουν γίνει κάτω από συνθήκες που καθιστούν υποχρεωτική για τη Νορβηγία να ασκήσει δίωξη. Ο Κίσσινγκερ είναι συνένοχος ή κύριος παράγοντας σε πολλές παραβιάσεις της Σύμβασης Γενοκτονίας και των Συμβάσεων της Γενεύης».

Η ομάδα Nobel Peace Prize Watch, αναφέρει λεπτομερώς τις δράσεις του (pdf), δίνοντας τέτοιο βάρος στην υπόθεση κάνοντας τη Νορβηγία να είναι υποχρεωμένη βάσει του διεθνούς δικαίου να προβεί σε σύλληψή του. Ο Κίσσινγκερ ανήθικα τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1973 για το ρόλο του στον πόλεμο του Βιετνάμ, μια απόφαση ότι ο κωμικός Tom Lehrer χαρακτήρισε ως «παρωχημένη πολιτική σάτιρα.»

Ο Zbigniew Brzezinski, πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας υπό Jimmy Carter, έχει επίσης προγραμματιστεί να μιλήσει στις ομάδες συζητήσεων του Όσλο, που θα λάβουν χώρα στις 11 Δεκεμβρίου. Ο Jan Oberg του Ιδρύματος Transnational Foundation for Peace and Future Research, καταδίκασε την απόφαση της επιτροπής Νόμπελ να τιμήσει τους δύο πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ. Αυτές οι δύο εμπειρογνώμονες για πόλεμο και παρεμβατισμού τύπου Όργουελ μιλούν για «Παγκόσμια Ειρήνη μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ».

Αυτή είναι Η χώρα που, από το 1980, έχει παρέμβει βίαια στο Ιράν, τη Λιβύη, το Λίβανο, το Κουβέιτ, το Ιράκ, τη Σομαλία, τη Βοσνία, το Αφγανιστάν, το Σουδάν, το Κόσοβο/Σερβία, την Υεμένη, το Πακιστάν, τη Συρία, δηλαδή 14 μουσουλμανικές χώρες. Έχει κάπου 630 εγκαταστάσεις βάσης σε 130 + χώρες. Έχει Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ (SOF) σε 133 χώρες.

Έχει χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα χωρίς απολογία και κατέχει το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο όπλων.
Οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν περίπου το 40 τοις εκατό των στρατιωτικών δαπανών παγκοσμίως, είναι κορυφαίοι εξαγωγείς όπλων στον κόσμο και έχει σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από οποιαδήποτε άλλη χώρα, από το 1945. Είναι ο αρχηγοί στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Υποστηρίζουν τον κτηνώδη πόλεμο της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη και διεξάγουν ένα στρατιωτικό σχεδιασμό στην Ασία και τον Ειρηνικό, που μοιάζει με μια μελλοντική αντιπαράθεση με την Κίνα. Και με όχι ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα στις πολιτικές της Μέσης Ανατολής από το 1945.

Έτσι, με όλα αυτά τα διαπιστευτήρια, παρακαλώ μιλήστε μας για την παγκόσμια ειρήνη!
Και το Nobel Peace Prize Watch υποστηρίζει περαιτέρω: «Εκατομμύρια άνθρωποι, θύματα και επιζώντες, θα αναρωτηθούν ή θα προσβληθούν σοβαρά αν η Νορβηγία προχωρήσει στον έπαινο και τις τιμητικές διακρίσεις ατόμων στα ανώτερα κλιμάκια της της εγκληματικότητας της διεθνούς ιστορίας. Ο πόνος που έχει προκαλέσει ή διαχειριστεί ο Κίσσινγκερ έχει οδηγήσει σε αύξηση της ανασφάλειας και της βίας, που όλοι οι πολίτες του κόσμου πληρώνουν έναντι υψηλού τιμήματος».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications