Οι 5 πιο εξοργιστικοί τύποι οδηγών που συναντάς καθημερινά στο δρόμο
Οι 5 πιο εξοργιστικοί τύποι οδηγών που συναντάς καθημερινά στο δρόμο

1. Όσοι βρίζουν ενώ έχουν οι ίδιοι παρανομήσει

Η κορωνίδα της τρέλας των ελληνικών δρόμων, το αποτέλεσμα πολλών δεκαετιών απαλεψιάς και έλλειψης (οδηγικής και όχι μόνο) βασικής παιδείας. Περνάνε χωρίς να σταματήσουν ενώ έχουν STOP, γκαζώνουν με κόκκινο βγαίνοντας από δευτερεύοντα δρόμο σε κεντρικό και αφού πλακωθείς στα φρένα για να γλυτώσεις το πολύνεκρο, τους κοιτάς, ετοιμάζεσαι να πεις μια κουβέντα και πριν προλάβεις να αρθρώσεις λέξη σ’ έχουν αρχίσει στα μπινελίκια (οι μεγαλύτεροι) και στα κωλοδάκτυλα (οι μικρότεροι). 50% για ψυχιατρείο, 50% για άμεση απέλαση.

2. Όσοι πιάνουν δύο θέσεις πάρκινγκ

Ακόμα κι εκεί που υπάρχουν μόνο δύο θέσεις πάρκινγκ, ο συγκεκριμένος «οδηγότυπος» είναι ικανός να τις καβατζώσει αμφότερες. Και το κάνει. Είναι, για παράδειγμα, οριζόντιες; Θα παρκάρει κάθετα. Είναι κάθετες; Θα παρκάρει ανάμεσα. Είναι πολύ μεγάλες για να τις πιάσει και τις δύο; Θα βρει τον τρόπο. Γιατί είναι μόνος του. Γιατί οι δρόμοι είναι δικοί του. Και γιατί όταν τυχαίνει να μη βρει κάπου να παρκάρει, είναι ο ίδιος «οδηγότυπος» που θα δημιουργήσει μία θέση πάρκινγκ για την πάρτη του εκεί που δεν υπάρχει. Εκεί που δεν πρέπει να υπάρχει, για την ακρίβεια.

3. Όσοι πάνε ανάποδα σε μονόδρομο χωρίς να είναι ντελιβεράδες

Αυτοί οι τελευταίοι καλύπτονται τουλάχιστον από το εθιμικό δίκαιο. Παράνομοι είναι κι αυτοί, αλλά το κάνουν 20 φορές τη μέρα. Και το κατέχουν το άθλημα, οι περισσότεροι. Εσύ, ρε άδειο τσουβάλι, που βγαίνεις από το γκαράζ σου σε πολυσύχναστο δρόμο, ανάβεις αλάρμ για να έχεις συνειδησιακό άλλοθι καβάτζα και ξεκινάς να βγεις ανάποδα σε μονόδρομο, σου φτάνουν άραγε τα όσα υγιή εγκεφαλικά κύτταρα έχουν απομείνει στον εγκέφαλό σου για να σκεφτείς ότι εκεί, στη στροφή, αν κάποιος έρχεται αμέριμνος, τη μετωπική δεν την γλυτώνεις ακόμα κι αν είσαι ο Χάμιλτον; Και καλά, εσύ είσαι ζώον οπότε ό,τι και να πάθεις πήγαινες γυρεύοντας, οι άλλοι που θα δουν τη ζωή τους να περνάει μπροστά από τα μάτια τους τι διάολο σου φταίνε;

4. Όσοι παρκάρουν παράνομα σε θέσεις ΑΜΕΑ και φεύγουν

Καλά, πλέον στο δρόμο είναι σύνηθες το φαινόμενο της εν λόγω γαϊδουροσύνης. Στα πάρκινγκ των σούπερ μάρκετ, όμως, είναι που το φαινόμενο παίρνει την πιο αισχρή διάστασή του. Αφενός διότι οι θέσεις πάρκινγκ για ΑΜΕΑ στα σούπερ μάρκετ βρίσκονται πολύ κοντά στην είσοδο και άρα άπαντες βλέπουν τους παραβάτες την ώρα της παράβασης και αφετέρου διότι όσοι το κάνουν για κάποιον ανεξήγητο λόγο δείχνουν να παρανομούν με την άνεση του «έξυπνου, που λυπάται μέσα του για τους χαζούς που δεν πήγαν να παρκάρουν αυτοί πρώτοι εκεί». Οι συγκεκριμένοι παραβάτες συνήθως οδηγούν τζιπ και, ακόμα συνηθέστερα, παρκάρουν σε θέση ΑΜΕΑ ακόμα κι όταν δίπλα υπάρχει νόμιμη θέση πάρκινγκ κενή. Μιλάμε για ζώα με περικεφαλαία δηλαδή.

5. Οι πεζοί που διασχίζουν τον δρόμο απ’ όπου να ‘ναι

Να τα γράφουμε κι αυτά. Κυρίες, κύριοι, μικρά και μεγαλύτερα παιδιά που πετάγεστε στη μέση του δρόμου σαν πανικόβλητες γάτες και γλυτώνετε την σύγκρουση στο παρά 1’’, υπενθυμίζω ότι: α) αυτό δεν είναι βιντεοπαιχνίδι που «κερδίζετε ζωές» αν φτάσετε σώοι απέναντι, είναι πραγματικότητα και β) κατανοώ το θυμό σας για το γεγονός ότι ελάχιστοι οδηγοί στην Ελλαδα λαμβάνουν υπόψιν τους τις διαβάσεις, ωστόσο δεν τους εκδικείστε ρισκάροντας τη ζωή σας μ’ αυτόν τον τρόπο. Ειδικά σε υποφωτισμένα κομμάτια, το να πετάγεστε ξαφνικά στη μέση του δρόμου τρέχοντας είναι μάλλον αυτοκτονικό παρά οτιδήποτε άλλο.

koolnews

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications