Εμίρ Κουστουρίτσα : Πίσω από την μεταναστευτική κρίση είναι ο Σόρος! (Βίντεο)
Εμίρ Κουστουρίτσα : Πίσω από την μεταναστευτική κρίση είναι ο Σόρος! (Βίντεο)

Ο Τζορτζ Σόρος βοήθησε να ανάψει η σπίθα της μεταναστευτικής κρίσης της Ευρώπης μέσω της υποστήριξής του στην ελευθερία της κίνησης, ισχυρίζεται ο Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα.

Ο σκηνοθέτης μίλησε στο Euronews στις Βρυξέλλες όπου παρακολούθησε την εναρκτήρια εκδήλωση του Φεστιβάλ Balkan Trafik.Τα λόγια του αντηχούν αυτά του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban ο οποίος πέρυσι κατηγόρησε τον Σόρος ότι προσπαθεί να υπονομεύσει τα ευρωπαϊκά έθνη μέσω της ενθάρρυνσης της μετανάστευσης.

Στο video ο Κουστουρίτσα λέει ότι δεν περίμενε ποτέ ότι θα ερχόταν μία ημέρα που θα φοβόταν να έρθει στις Βρυξέλλες. Ο κόσμος αλλάζει δραματικά ειδικά τα τελευταία χρόνια. Θεωρεί ότι η «μεταναστευτική κρίση» είναι φτιαχτή.

Ο Σόρος είναι αυτός που με τις open society πολιτικές του δημιουργεί «χρωματιστές επαναστάσεις». Καταλαβαίνει ότι πάντοτε μετανάστευαν οι άνθρωποι, αλλά αυτό το πράγμα με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων να καταφθάνουν στην Ευρώπη δεν υπήρχε. Ο Σόρος θέλει να φτιάξει μία Ευρώπη χωρίς εθνική ταυτότητα και αυτό δεν είναι «συνωμοσία». Αρκεί να κοιτάξει κάποιος τις ομιλίες του και τις ενέργειές του. Του φαίνεται επίσης, πολύ παράξενο γιατί αραβικές χώρες δεν φτιάχνουν πόλεις για τους πρόσφυγες.

Είπε επίσης ότι ο τρόπος με τον οποίο κυβερνά η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σοβιετικού στυλ από μη εκλεγμένους αξιωματούχους και εκπροσωπεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών.Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης προκάλεσε πτώση των δημοκρατικών αρχών σε όλο τον κόσμο, πρόσθεσε ο Κουστουρίτσα,.

Η συνέντευξη έγινε στις 15 Απρ 2016 από το Εuronews και είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.. Καθώς είχαμε την χτεσινή πρόταση «φωτιά» στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για επαναφοράς της Συνθήκης Δουβλίνου, που βάλει τέλος στην εξαετή εξαίρεση της χώρας από τους ευρωπαϊκούς κανόνες του Δουβλίνου για το άσυλο. Αυτό σημαίνει αυτομάτως την επαναπροώθηση στην Ελλάδα χιλιάδων ακόμα λαθρομεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο από τα ευρωπαϊκά κράτη.

Η Κομισιόν στη χτεσινή της ανακοίνωση, κάνει λόγο για «σταδιακή επανέναρξη των μεταφορών προς την Ελλάδα», ενώ προκειμένου να αποφευχθεί η «δυσβάστακτη επιβάρυνση» για τη χώρα, «η επανέναρξη των μεταφορών δεν θα έχει αναδρομική ισχύ και θα αφορά μόνο τους αιτούντες άσυλο οι οποίοι εισήλθαν παράτυπα στην Ελλάδα από την 15η Μαρτίου 2017 και μετά ή για τους οποίους η Ελλάδα είναι υπεύθυνη από την 15 Μαρτίου 2017 βάσει άλλων κριτηρίων του Δουβλίνου».

Κι όλα αυτά την ώρα που η Ελλάδα εκτός το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που έχει σαν χώρα,αντιμετωπίζει και την απίστευτη προκλητικότητα των Τούρκων... που τώρα πια απειλούν ευθέως και μιλούν ξεκάθαρα για κατάληψη ελληνικών νησιών.

redskywarning

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications