Οι ΧΑΜΕΝΟΙ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΕΣ και ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΙΣΕΣ που ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ (video)
Οι ΧΑΜΕΝΟΙ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΕΣ και ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΙΣΕΣ που ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ (video)

Βρισκόμαστε σε μία εποχή στην οποία υπήρχε μία διαστημική κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ, για το ποιός θα καταφέρει πρώτος να "κατακτήσει" του αιθέρες πέρα από την ατμόσφαιρα της Γης. Σε αυτή την "κούρσα" πρώτοι ήρθαν οι οι Σοβιετικοί με την εκτόξευση του πρώτου τεχνητού δορυφόρου Sputnik (ο οποίος παραδόξως φαίνεται να απεικονίζεται σε πίνακες της αναγέννησης!) το 1957 ενώ το 1961, ο πρώτος αστροναύτης που βγαίνει από τα "σύνορα" του πλανήτη μας, είναι ο Γιούρι Γκαγκάριν.

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Όμως, πριν από αυτόν φαίνεται πως προηγήθηκαν άλλοι άγνωστοι αστροναύτες που για διάφορους λόγους δεν έγιναν διάσημοι, αλλά αποτέλεσαν "πειράματα"...Τα αδέρφια Achille και Giovanni Judica-Cordiglia, από την Ιταλία, έχουν στην κατοχή τους στοιχεία-ντοκουμέντα που φαίνεται να αποδεικνύουν ότι προηγήθηκαν άλλοι πριν από τον πασίγνωστο σε όλους Γκαγκάριν.

Οι δύο εικοσάχρονοι, τότε, γιοί παθολόγου-καρδιολόγου, ήταν πολύ δημιουργικά και εφευρετικά πνεύματα. Όταν οι Σοβιετικοί ανακοίνωσαν την επιτυχή εκτόξευση του Σπούτνικ Ι στις 4 Οκτώβρη του 1957 και δημοσίευσαν την ραδιοσυχνότητα ώστε όλοι να μπορούν να ακούσουν, τα αδέλφια εξοπλίστηκαν με τα απαραίτητα μηχανήματα και συντονίστηκαν.

Οι αυτοδίδακτοι νεαροί, προχώρησαν ακόμα πιο πέρα. Έμαθαν πώς να ανιχνεύουν την επίδραση Doppler σε σήματα που προέρχονται από τροχιά, πώς να υπολογίζουν την ταχύτητα και το ύψος ενός αντικειμένου. Τα ημερολόγια που κρατούσαν είναι γεμάτα με πίνακες και συχνότητες. Και έτσι, όταν ο Σοβιετικός Sputnik 2 εκτοξεύθηκε μόλις ένα μήνα μετά το Sputnik 1, ήταν τόσο καλά προετοιμασμένοι που αυτή τη φορά, εντόπισαν κάτι νέο: έναν χτύπο καρδιάς.

Ήταν ο χτύπος καρδιάς της, επίσης, διάσημης σκυλίτσας Λάικα που ταξίδευε μαζί με τον δορυφόρο. Δυστυχώς για την Λαϊκά, ο Sputnik 2 ήταν ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή καθώς δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για επανείσοδο ή ανάκτηση. Τρεις μήνες αργότερα, τα αδέλφια "πιάνουν" και το σήμα του Explorer I του πρώτου δορυφόρου των ΗΠΑ.

Στην συνέχεια τα αδέρφια, έκαναν πολλές βελτιώσεις στον εξοπλισμό τους, όπως μεγαλύτερες κεραίες και έφτιαξαν το ράδιο-παρατηρητήριο που ονομάστηκε Torre Bert. Κάθε φορά που οτιδήποτε εκτοξευόταν στο διάστημα από οπουδήποτε, το Torre Bert γέμιζε με φίλους, δημοσιογράφους και επιστήμονες της περιοχής

Στις 28 Νοεμβρίου του 1960, ένα δυτικογερμανικό παρατηρητήριο ανακοινώνει ότι λαμβάνει ένα περίεργο σήμα στην σοβιετική διαστημική συχνότητα. Τα αδέλφια συντονίζονται και "ακούν" σήματα Μορς που εξέπεμπαν SOS, ξανά και ξανά.Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους θα πρέπει να ήταν κάποιο επανδρωμένο διαστημικό σκάφος που όμως για κάποιο λόγο βγήκε μόνιμα εκτός πορείας και τροχιάς με αποτέλεσμα να χαθεί στο διάστημα μόνιμα.

Δύο μήνες αργότερα, τον Φεβρουάριο του 1961 λαμβάνουν ήχους που μεταφράστηκαν ως αναπνοές ενός αναίσθητου ανθρώπου αλλά και -σύμφωνα με τον καρδιολόγο πατέρα τους- μίας αποδυναμωμένης καρδιάς.Τα αδέλφια έβγαλαν στην ιταλική κοινή γνώμη τα πάντα για το συμβάν. Δύο μέρες μετά, οι Σοβιετικοί ανακοινώνουν την αποτυχημένη επανείσοδο ενός μη επανδρωμένου σκάφος.Τον Απρίλιο του 1961, ο εξοπλισμός στο Torre Bert καταγράφει την φωνή του Yuri Alekseyevich Gagarin, κατά την πρώτη και πασίγνωστη επανδρωμένη διαστημική πτήση.

Όμως, η πιο δραματική εγγραφή που έκαναν τα αδέλφια ήταν περίπου πέντε εβδομάδες αργότερα τον Μάιο του 1961. Ήταν η μετάδοση της φωνής μίας γυναίκας που βρισκόταν σε κίνδυνο. Σύμφωνα με την μετάφραση, κάποια από τα λόγια της ήταν: Αυτό δεν είναι επικίνδυνο;... Μίλα μου!... Η μετάδοσή μας αρχίζει τώρα... Αισθάνομαι πολύ ζέστη. Βλέπω μια φλόγα... Θα συντριβώ;... Ναι... Νιώθω υπερβολική ζέστη, θα επιχειρήσω επανείσοδο...

Κάπου εκεί το σήμα χάνεται και φαίνεται πως οι όποιες προσπάθειες της άγνωστης κοσμοναύτισας δεν απέδωσαν καρπούς. Η επανείσοδος δεν επιτεύχθη και το διαστημικό σκάφος που επάνδρωνε, πιθανότατα καταστράφηκε ή χάθηκε στο διάστημα. Στις 26 Μαίου 1961, το πρακτορείο TASS ανακοινώνει την επιστροφή μίας ανώνυμης κάψουλας που κάηκε στην ατμόσφαιρα κατά την επανεισοδό της στην Γη.

Ως τις μέρες μας, ούτε η πρώην ΕΣΣΔ, ούτε η μετέπειτα Ρωσία παραδέχτηκαν ποτέ τις ιστορίες με τους χαμένους κοσμοναύτες.Στον κόσμο των θεωριών συνωμοσίας όλα αυτά διακρίνονται ως μία πραγματικότητα. Πολλοί τα θεωρούν απλά ως φαντασίες και απάτες. Όμως, σύμφωνα με την σελίδα skeptoid.com, τα αδέρφια Achille και Giovanni Judica-Cordiglia είχαν πραγματικά τον εξοπλισμό για όλες αυτές τις διαστημικές ηχητικές συλλήψεις, ενώ υπάρχουν τα ημερολόγια, οι σημειώσεις και οι καταγραφές. Άρα, ενδεχομένως πρόκειται για μία ακόμα αλήθεια που αποσιωποιήθηκε.

Μπορείτε να ακούσετε τις τελευταίες δραματικές στιγμές της άγνωστης ηρωίδας γυναίκας που θυσιάστηκε στον βωμό μίας διαστημικής κούρσας αλλά ποτέ κανείς δεν έμαθε γι' αυτήν:

www.diadrastika.com

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications