Μπήκε ο συριακός Στρατός στο ανατολικό Χαλέπι – Κατέλαβε την Bustan Al-Basha και «κόβει» στα δύο τους ισλαμιστές (βίντεο)
Μπήκε ο συριακός Στρατός στο ανατολικό Χαλέπι – Κατέλαβε την Bustan Al-Basha και «κόβει» στα δύο τους ισλαμιστές (βίντεο)

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ

H μεγάλη έφοδος του συριακού Στρατού για την οριστική εξάλειψη του ισλαμιστικού θύλακα στο ανατολικό Χαλέπι έχει επί της ουσίας ξεκινήσει από χθες το βράδι καθώς ο συριακός Στρατός πραγματοποίησε επίθεση διείσδυσης από την ύπαιθρο μέσα στην συνοικία Bustan Al-Basha μαζί με Σιίτες Παλαιστίνιους παραστρατιωτικούς Liwaa Al-Quds καταλαμβάνοντας ήδη τα κύρια σημεία και προχωράει στην ολοκληρωτική εκκαθάρισή της.

Η Bustan Al-Basha είναι κομβικής σημασίας καθώς «κόβει» τον θύλακα στα δύο και διακόπτει τις μετακινήσεις των ισλαμιστών εντός του αστικού ιστού και τους περιορίζει σε πολύ στενό χώρο. Η διείσδυση κρίθηκε εφικτή αφού πρώτα είχε καταληφθεί το δεσπόζον ύψωμα Tall Zouhor το οποίο έδινε «πιάτο» ολόκληρη την συνοικία και έθετε εντός βολής τις ισλαμιστικές θέσεις.

Η 102η Ταξιαρχία της Προεδρικής Φρουράς κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο του νότιους και τους κεντρικούς τομείς της Bustan Al-Basha, αφήνοντας μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι υπό τον έλεγχο της ισλαμιστικής Fatah Halab. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές της Δαμασκού ο συριακός Στρατός έχει θέσει υπό τον έλεγχό του το 75 % της Bustan Al-Basha ενώ «έσβησε» με ευκολία τις ισλαμιστιοκές αντεπιθέσεις

Η χθεσινή προέλαση έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς ο θύλακας αρχίζει να μικραίνει επικίνδυνα για τους ισλαμιστές. Πλέον αντιμετωπίζουν πρόβλημα ζωτικού χώρου και δεν διαθέτουν βάθος αρκετό για να αναπτύξουν αποτελεσματικές άμυνες κατά του συριακού Στρατού. Την ίδια στιγμή οι ισλαμιστές στο Χαλέπι συνεχίζουν να κρατάνε τον κόσμο όμηρο και «ασπίδα» στους βομβαρδισμούς της συριακής Αεροπορίας και άνοιξαν πυρ κατά διαδηλωτών που ζητούσαν να τους επιτραπεί να εγκαταλείψουν την πόλη.

Σκοτώθηκαν πάνω από 20 άμαχοι πολίτες. Τονίζεται ότι η ρωσική Αεροπορία αποφεύγει να χτυπάει εντός του αστικού ιστού του Χαλεπίου, αυτό το κάνει αποκλειστικά η συριακή Αεροπορία. Οι Ρώσοι πιλότοι έχουν εντολές να βομβαρδίζουν ανηλεώς στην ύπαιθρο της πόλης εμποδίζοντας την εισροή άλλων ισλαμιστών από έξω προς τα μέσα

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications