Με εντολή Β.Πούτιν η Ρωσία μεταφέρει στα σύνορα με το ΝΑΤΟ βαλλιστικούς πυραύλους Iskander και Α/Α πυραύλους S-400
Με εντολή Β.Πούτιν η Ρωσία μεταφέρει στα σύνορα με το ΝΑΤΟ βαλλιστικούς πυραύλους Iskander και Α/Α πυραύλους S-400

Η Ρωσία αντέδρασε σήμερα στην μεταφορά 4000 στρατιωτών του ΝΑΤΟ και δεκάδων τεθωρακισμένων στην ανατολική Ευρώπη με την μεταφορά πυραυλικών συστημάτων στα σύνορα με τις χώρες του ΝΑΤΟ σε Βαλτική, αλλά και πιο νότια στα σύνορα με την Λευκορωσία.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα με προσωπική εντολή του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν μεταφέρονται στα σύνορα της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ πυραυλικά συστήματα εδάφους-εδάφουςIskander και αντιαεροπορικά συστήματα S-400 με τα οποία η Ρωσία θα σκεπάσει κυριολεκτικά τον εναέριο χώρο πάνω από την Βαλτική αλλά και τις δημοκρατίες της Λιθουανίας, Λετονίας και Εσθονίας προκαλώντας ρίγη ανησυχίας στο ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά της ο συμμαχία εξακολουθεί να κρατά την ένταση στις σχέσεις με την Μόσχα σε υψηλά επίπεδα. Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ ο Δανός Γενς Στόλτενμπεργκ γνωστός για τις εμπρηστικές του δηλώσεις, χαρακτήρισε δύο φορές σε διάστημα μίας εβδομάδας τη Ρωσία «ως τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για τον κόσμο», τοποθετώντας την περίπτωσή της στην ίδια κατηγορία με τον πόλεμο στη Συρία και το Ιράκ και την τρομοκρατία»!

Παράλληλα, φρόντισε να οργανώσει μία στρατιωτική «ομπρέλα» κατά μήκος των ρωσικών συνόρων, με την απσοτολή χιλιάδων στρατιωτών, ακόμη και συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας Patriot στην Ρουμανία ενώ η Βαλτική μοιάζει τους τελευταίους μήνες με πεδίο εκπαίδευσης για πιλότους και ναυτικά πληρώματα και από τις δύο πλευρές.

Η «απάντηση» του Βλάντιμιρ Πούτιν στις νέες κινήσεις και δηλώσεις του ΝΑΤΟ, είναι η μεταφορά του πυραυλικού συστήματος Iskander στα σύνορα της Ρωσίας με την Ευρώπη, με βεληνεκές που φτάνει μέχρι τη Γερμανία, τη Σουηδία και άλλες χώρες.

Τα παιχνίδια στη νέα περίοδο του «Ψυχρού Πολέμου» μεταξύ Δύσης και Κρεμλίνου συνεχίζονται και γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνα. Το σύστημα 9K720 Iskanderέχει βεληνεκές 500 χλμ. και ως εκ τούτου, μπορεί να απειλήσει στόχους μέχρι και τοι Βερολίνο, την Πολωνία και τη Σουηδία. Το ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να μεταφέρει και πυρηνικές κεφαλές.

Ο επικεφαλής του ομοσπονδιακού συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας, Βίκτορ Οζερόφ, επιβεβαίωσε τη μεταφορά των οπλικών συστημάτων, δηλώνοντας στο ρωσικό πρακτορείο RIA, ότι «οι κινήσεις αυτές αποτελούν απάντηση στις αντίστοιχες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, οι οποίες μετέφεραν οπλικά συστήματα κοντά στα σύνορά της Ρωσίας, ως «ομπρέλα προστασίας».

Ο Πούτιν με δηλώσεις του στη ρωσική τηλεόραση τόνισε πως ανησυχεί ιδιαίτερα με τις κινήσεις του ΝΑΤΟ, λέγοντας πως οφείλει να αντιδράσει για να προστατεύσει το ρωσικό λαό.Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ΝΑΤΟ έχει σχεδιάσει την ενίσχυση των στρατευμάτων του στις χώρες που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, με άλλους 4.000 στρατιώτες, ελικόπτερα, οχήματα και πολεμικά πλοία.

Την ίδια στιγμή, ο Βλάντιμρ Πούτιν εμφανίζεται να έχει ετοιμοπόλεμο στρατό που υπερβαίνει τις 330.000 άτομα, ενώ πρόσφατα διεξήχθη ευρεία πολεμική άσκηση, στην περιοχή κατά μήκος των ρωσικών συνόρων και της Ευρώπης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications