Αρχηγός του ISIS στους «τρομοκράτες αυτοκτονίας»: «Σπείρετε το χάος στις χώρες σας - Το αίμα να τρέξει ποτάμια»
Αρχηγός του ISIS στους «τρομοκράτες αυτοκτονίας»: «Σπείρετε το χάος στις χώρες σας - Το αίμα να τρέξει ποτάμια»

Tην πεποίθηση ότι το Ισλαμικό Κράτος θα νικήσει στη μάχη της Μοσούλης εξέφρασε ο αρχηγός της οργάνωσης Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, στο πρώτο του μήνυμα αφότου οι ιρακινές δυνάμεις άρχισαν την επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Αυτός (..) ο ολοκληρωτικός πόλεμος και η μεγάλη τζιχάντ που διεξάγει το Ισλαμικό Κράτος σήμερα απλώς ενδυναμώνει την βαθιά πίστη μας, Θεού θέλοντος, και τη βεβαιότητά μας ότι όλο αυτό αποτελεί προανάκρουσμα για τη νίκη», ανέφερε σε ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε σήμερα από τους υποστηρικτές του στο διαδίκτυο.

Ο ίδιος κάλεσε τον πληθυσμό της περιφέρειας Νινεβί της Μοσούλης να πολεμήσουν «τον εχθρό του Θεού» και τους τρομοκράτες αυτοκτονίας να «μεταμορφώσουν τις νύχτες των απίστων σε μέρες, να σπείρουν το χάος στη χώρα τους και να κάνουν το αίμα τους να τρέξει σαν ποτάμια».

Υπενθυμίζεται πως ο ηγέτης του ISIS βρίσκεται εγκλωβισμένος, σύμφωνα με πληροφορίες του Ιndependent, σε φρούριο της Μοσούλης που είναι περικυκλωμένο από τον ιρακινό στρατό και τους συμμάχους.Πάνω από 600.000 παιδιά εγκλωβισμένα Όπως ανακοίνωσε η οργάνωση Save The Children, στη Μοσούλη έχουν εγκλωβιστεί τουλάχιστον 600.000 παιδιά μεταξύ των αμάχων.

Παράλληλα, η οργάνωση απηύθυνε έκκληση προκειμένου να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι, που θα επιτρέψουν στον άμαχο πληθυσμό να εγκαταλείψει το μέχρι πρότινος προπύργιο της ISIS.

«Πρόκειται για μια κρίσιμη στιγμή κατά την οποία πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά και να ανοίξουμε ασφαλείς διαδρόμους διαφυγής επιτρέποντας στους 1,5 εκατομμύρια αμάχους, μεταξύ αυτών 600.000 παιδιά, που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πόλη, να φύγουν με ασφάλεια», επισημαίνει η μη κυβερνητική οργάνωση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications