Τσέχος πρόεδρος: «Σε ακατοίκητα ελληνικά νησιά» οι πρόσφυγες
Τσέχος πρόεδρος: «Σε ακατοίκητα ελληνικά νησιά» οι πρόσφυγες

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του τσέχου προέδρου Μίλος Ζέμαν στη διάρκεια Φόρουμ στη Ρόδο. Ο Ζέμαν ζήτησε να μεταφερθούν οι πρόσφυγες σε ακατοίκητα ελληνικά νησιά ως... αντάλλαγμα για τη μείωση του χρέους.

«Είμαστε στην Ελλάδα και η Ελλάδα έχει πολλά ακατοίκητα νησιά και μεγάλο χρέος. Εάν διατηρείτε "hotspot" στα ελληνικά νησιά, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ενός είδους πληρωμή για το χρέος» τόνισε ο Ζέμαν.

Ο τσέχος πρόεδρος ζήτησε, επίσης, να απελαθούν εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες και ισχυρίστηκε ότι η κουλτούρα των μουσουλμάνων προσφύγων είναι ασύμβατη με την ευρωπαϊκή κοινωνία.

«Φυσικά, σέβομαι τη βαρβαρότητα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία και το Ιράκ. Αλλά δεν μιλάμε για αυτούς, μιλάμε για τους οικονομικούς μετανάστες» πρόσθεσε.

Ο τσέχος πρόεδρος είπε ότι οι πρόσφυγες θα μπορούσαν να μεταφερθούν και σε «ακατοίκητες περιοχές» στην Αφρική.

Είπε, επίσης, ότι υπάρχει «ισχυρός δεσμός» ανάμεσα στη ροή μεταναστών και στο «κύμα τζιχαντιστών» στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι θα μπορούσαν να ριζοσπαστικοποιηθούν από τους εξτρεμιστές ανάμεσά τους, όπως έγινε με τους Γερμανούς τη δεκαετία του 1930.
Newsroom ΔΟΛ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications