Τρόμος στο Ηνωμένο Βασίλειο…Το Ναύαρχος «Κουζνέτσοφ» προ των Στενών της Μάγχης!
Τρόμος στο Ηνωμένο Βασίλειο…Το Ναύαρχος «Κουζνέτσοφ» προ των Στενών της Μάγχης! (χάρτης)

Ανοιχτά της Νορβηγικής θάλασσας εντοπίστηκε το ρωσικό αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Κουζνέτσοφ, το οποίο κατευθύνεται, συνοδεία άλλων πολεμικών πλοίων, προς τη Μεσόγειο Θάλασσα και την περιοχή της Συρίας…Προκαλώντας τρόμο στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Το βρετανικό επιτελείο θεώρησε σκόπιμο να στείλει δύο πολεμικά πλοία στην περιοχή, προκειμένου να γίνουν η «σκιά» του Ρωσικού στόλου και να καταγράφουν τις κινήσεις του.

Οι Βρετανοί δεν έχουν ενημερωθεί από το ρωσικό στόλο αν θα διαβούν το αγγλικό στενό, ή αν θα περάσουν δυτικά της Ιρλανδίας. Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μάικλ Φάλον, δήλωσε ότι τα δύο βρετανικά πλοία θα ακολουθούν το ρωσικό στόλο σε κάθε του βήμα και θα καταγράφουν κάθε του κίνηση, καθώς «είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουν τα πάντα για την ασφάλεια της Βρετανίας».

Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, το HMS Duncan (φώτο) αναχώρησε από το Πόρτσμουθ, με σκοπό να ενισχύσει το HMS Richmond στην περιοχή. Ακολούθως, το HMS Dragon θα παρακολουθεί τις κινήσεις του ρωσικού αεροπλανοφόρου στην πορεία του μέχρι την Πορτογαλία.

Το Ναύαρχος Κουζνέτσοφ μεταφέρει πάνω από 50 Μαχητικά , καθώς και Αντιαεροπορικά οπλικά συστήματα. Τουλάχιστον 6 Ρωσικά πολεμικά πλέουν προς τη Συρία, όπου και θα συναντήσουν τα άλλα 10 ρωσικά που βρίσκονται στην περιοχή.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications