Συνοριακοί φύλακες Έβρου: Όποτε θέλουν μας γεμίζουν λαθρομετανάστες - Πλήρης εξοπλισμός με GPS! Ελάχιστοι οι Σύριοι
Συνοριακοί φύλακες Έβρου: Όποτε θέλουν μας γεμίζουν λαθρομετανάστες - Πλήρης εξοπλισμός με GPS! Ελάχιστοι οι Σύριοι

Κραυγή αγωνίας εξέπεμψαν οι συνοριοφύλακες του Έβρου διά συνεντεύξεως του προέδρου τους, Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σας παραθέτουμε αποσπάσματα των δηλώσεών του: «Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα χώρα, οι μεταναστευτικές ροές στο βόρειο και νότιο τμήμα του νομού έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Οι αποτροπές καθημερινά είναι κυριολεκτικά εκατοντάδες. Ανοίγουν την κάνουλα και μας στέλνουν κόσμο όποτε θέλουν. Αυτή την πληροφόρηση έχουμε εμείς»

«Από τις αρχές του καλοκαιριού το 80-85% των συλλήψεων διακινητών αλλά και παράτυπων μεταναστών αφορούν πλέον υπηκόους Πακιστάν, άνδρες ηλικίας 20 έως 40 ετών. Οι πρόσφυγες και ειδικότερα οι Σύροι είναι ελάχιστοι, περίπου 10%, ενώ σπάνια πια έχουμε γυναικόπαιδα» «Έχουν στη διάθεσή τους τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό, όπως GPS κ.α. Έχουμε δει στα κινητά τους τη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουν έως τον τελικό τους προορισμό. Τα πρώτα χρόνια αναζητούσαν μία κεραία που φώτιζε, μία μεγάλη πινακίδα, γενικά ένα "χτυπητό" σημείο για την παραλαβή του γκρουπ. Τώρα καθοδηγούνται από την τεχνολογία. Η συνεννόηση γίνεται με ενδιάμεσους και όχι με τους επικεφαλής της οργάνωσης».

Ως εδώ ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων με τις δηλώσεις του γκρεμίζει την εικόνα που φτιάχνουν τα κανάλια και απεικονίζει με τα λεγόμενά του την πραγματικότητα, μια πραγματικότητα κανονικής εισβολής με άνδρες νέους και έτοιμους για πόλεμο, ισλαμιστές από το Πακιστάν, εξοπλισμένους με GPS κ.α.

Ακολούθως οι δηλώσεις του κ. Γιαλαμά παίρνουν άλλη τροπή, που δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με την ολιγωρία της κυβέρνησης, η οποία δεν είναι στην πραγματικότητα ολιγωρία, αλλά παράδοση της χώρας στους λαθρομετανάστες, ως δείγμα υπακοής στους ταγούς της παγκοσμιοποίησης.

«Στη Βουλγαρία, ο εξοπλισμός τους υπερτερεί του δικού μας. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της αρμόδιας υπουργού της γείτονος, η συνοριακή φύλαξη ενισχύεται με άλλα τετρακόσια καινούρια οχήματα για δύσκολους δρόμους, τελευταίας τεχνολογίας σύστημα επικοινωνίας, ενώ θα δοθούν στους Βούλγαρους συναδέλφους περισσότερα από τέσσερις χιλιάδες κινητά τηλέφωνα για την υπηρεσιακή, και όχι μόνο, επικοινωνία και ένα ελικόπτερο που θα περιπολεί στην περιοχή πάνω από τον φράχτη. Όλα αυτά από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μία χώρα που τη θεωρούμε οικονομικά υποδεέστερη, υπερτερεί και ως προς το ανθρώπινο δυναμικό φύλαξης των συνόρων και ως προς τον εξοπλισμό, παρά το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζει τα μεταναστευτικά κύματα του Έβρου. Εμείς δεν διαθέτουμε θερμοβάν (οχήματα στο εσωτερικό των οποίων υπάρχουν οθόνες απεικόνισης της καταγραφής των θερμικών καμερών) και οι παρατηρήσεις μας γίνονται σε ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες κυρίως τον χειμώνα (υγρασία, ομίχλη, έντονη χιονόπτωση και βροχόπτωση), με συστήματα επικοινωνίας αδύναμης λήψης, φορητές θερμικές κάμερες στις οποίες ακόμη και οι μπαταρίες ή το σέρβις είναι ζητούμενα. Ο χειμώνας στον Έβρο είναι δύσκολος και η δουλειά μας είναι σε ενέδρες κοντά στο ποτάμι»

xryshaygh

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications