Πρωτοφανές: Την σημαία της Συρίας «σήκωσε» από τον Ατλαντικό το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ»!
Πρωτοφανές: Την σημαία της Συρίας «σήκωσε» από τον Ατλαντικό το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ»!

Τις “άγριες” διαθέσεις της, να τελειώνει με τον ISIS στην Συρία, αλλά και να δείξει ποιος είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού στην περιοχή μπλοκάροντας κάθε προσπάθεια των ΗΠΑ να επέμβουν κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ καθιστά περισσότερο από σαφές η Ρωσία Κι απόδειξη αυτού είναι το γεγονός ότι το αεροπλανοφόρο “Ναύαρχος Κουζνέτσοφ” έχει υψώσει τη σημαία της Συρίας ενώ πλέει στον Ατλαντικό.

Πρόκειται για μια πρωτοφανής ενέργεια και επίδειξη δύναμης, αφού το ρωσικό αεροπλανοφόρο συνοδεύεται από τουλάχιστον ακόμη 6 μεγάλα πλοία, που καταδεικνύει τη θέληση της Μόσχας και του Βλάντιμιρ Πούτιν να “καθαρίσουν” μία και καλή με το θέμα Συρία. Αυτό το δείχνουν άλλωστε και οι επιχειρήσεις που διεξάγονται με αεροσκάφη Su-34 ή Su-30 να απογειώνονται, και να σφυροκοπούν τον ISIS στη βόρεια Συρία.

Συνδράμουν τις δυνάμεις του Συριακού Στρατού και των Κούρδων που δίνουν μεγάλες μάχες προκειμένου να απελευθερώσουν πόλεις και χωριά από τον ISIS, αλλά και από τις δυνάμεις του FSA που ήρθαν να αντικαταστήσουν τους φανατικούς ισλαμιστές παίζοντας το παιχνίδι των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Το ενδιαφέρον ωστόσο εστιάζεται στο αεροπλανοφόρο “Ναύαρχος Κουζνέτσοφ” με την συνοδεία του πλέουν πάση δυνάμει προς την Μεσόγειο Θάλασσα και εκτιμάται πώς σήμερα το βράδυ θα περάσει Γιβραλτάρ. Μεταξύ των πλοίων που το συνοδεύουν είναι το καταδρομικό "Πιοτρ Βέλικι" και το αντιτορπιλικό "Ναύαρχος Κουλάκοφ", όπως και σκάφη αντιμετώπισης υποβρυχίων Στη Μεσόγειο, ανοιχτά της Συρίας, τα ρωσικά πλοία της αρμάδας του “Κουζνέτσοφ” θα συναντηθούν με άλλα 10 πολεμικά πλοία της Ρωσία υψώνοντας ένα ρωσικό “δίχτυ” στην ευρύτερη περιοχή.

Το να υψώσει ωστόσο τη σημαία της Συρίας στον ιστό του το “Ναύαρχος Κουζνέτσοφ” ενώ πλέει στον Ατλαντικό Ωκεανό, έξω από τις πορτογαλικές ακτές σημαίνει πολλά, όπως και το γεγονός ότι βρίσκεται υπό τη συνεχή παρακολούθηση των χωρών μελών του ΝΑΤΟ είτε από αεροσκάφη είτε από πλοία.

Το “Ναύαρχος Κουζνέτσοφ” μπορεί να φέρει μέχρι και 20 μαχητικά αεροσκάφη MiG-29K και 4 MiG-29KUB (άγνωστο αν βρίσκονται στο κατάστρωμα του και τα 24) που συμπληρώσουν την ισάριθμη δύναμη των Su-33 και Su-25. Τα πρώτα θα χρησιμοποιηθούν σε ρόλο αναχαίτισης και τα δεύτερα θα εστιάσουν σε ρόλο κρούσης στόχων εδάφους-επιφανείας σε περίπρτωση που εμπλακεί στον πόλεμο της Συρίας. Τα νέα μαχητικά είναι εξοπλισμένα με εξ ολοκλήρου νέα ηλεκτρονικά συστήματα τρεις οθόνες απεικόνισης και με σύμμορφες δεξαμενές που αυξάνουν την ακτίνα δράσης που αποτελούσε την "αχίλλειο πτέρνα" του κατά τα άλλα εξαίρετου σχεδίου.

Κατά τα λοιπά το ρωσικό αεροπλανοφόρο είναι εξοπλισμένο με 17 ελικόπτερα Κa-27, ενώ μεταφέρει και μεγάλο αριθμό πυρηνικών κεφαλών για χρήση από τους πυραύλους Ρ-700 Granit. Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του προέβλεπε μάλιστα και τη δυνατότητα να φέρει πυραύλους Kalibr.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications