Η NASA ΠΑΡΑΔΈΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΆΠΟΙΟΣ ΑΝΈΛΑΒΕ ΤΟΝ ΈΛΕΓΧΟ ΤΟΥ VOYAGER 2 ΚΑΙ ΈΣΤΕΙΛΕ ΔΕΔΟΜΈΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΆΓΝΩΣΤΗ ΓΛΩΣΣΆ [ΒΙΝΤΕΟ]
Η NASA ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ VOYAGER 2 ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ [ΒΙΝΤΕΟ]

Η NASA αποκάλυψε ότι ένα περίεργο περιστατικό θα μπορούσε να είναι η απόδειξη ότι ένας εξωγήινος πολιτισμός επιχειρεί να δημιουργήσει δεσμούς επικοινωνίας με την ανθρωπότητα.

Το 2010, το Voyager 2 έγινε το πρώτο διαστημικό σκάφος της Γης που εγκατάλειψε το γνωστό ηλιακό σύστημα. Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα της NASA Kevin Baines, τη στιγμή που το σκάφος εισήλθε στο διαστρικό διάστημα, η επικοινωνία του με την βάση στη Γη έγινε σε μια γλώσσα που ήταν εντελώς ακατανόητη για τους επιστήμονες που την λάμβαναν.

Ο Baines είπε ότι η ομάδα αμέσως προχώρησε σε μια πλήρη αξιολόγηση των συστημάτων για να μάθουν αν το διαστημικό σκάφος αντιμετώπιζε δυσλειτουργία κατά κάποιο τρόπο. Ωστόσο, δεν μπορούσαν να βρουν τίποτα λάθος εκτός από το ότι ένας αριθμός στο δυαδικό σύστημα κωδικών είχε αλλάξει από 0 σε 1. Μετά την εκτέλεση περαιτέρω ερευνών δεν υπήρχε κάποια άλλη εναλλακτική εξήγηση, εκτός από το ότι κάποιος ή κάτι είχε πάρει προσωρινά τον έλεγχο του διαστημικού σκάφους.

Η αλλαγή στο δυαδικό κώδικα άφησε την εντύπωση ότι κάποιος ή κάτι εσκεμμένα προσπάθησε να αλλάξει τις πτυχές του συστήματος του υπολογιστή Voyager 2. Το διαστημικό σκάφος είχε προσωρινά αναληφθεί από χάκερ υπολογιστών. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι είναι πιθανό ότι οι χάκερ ήταν επίγειας προέλευσης, δεδομένου ότι δεν θα ήταν σε θέση να έρθουν σε επαφή με το διαστημικό σκάφος σε μια τέτοια τεράστια απόσταση.

Χρειάστηκαν ειδικοί της NASA για τρεις εβδομάδες για να είναι σε θέση να ανακτήσουν τον έλεγχο από το σύστημα του υπολογιστή του διαστημικού σκάφους και να διορθώσουν τον κώδικα.Επισήμως, η NASA παραδέχθηκε ότι δεν έχει καμία απολύτως ιδέα για το ποιος ή τι θα μπορούσε προσωρινά να αναλάβει τον έλεγχο του Voyager 2 που έστειλε το ακατανόητο μήνυμα προς την ομάδα που το παρακολουθεί στο έδαφος.

Ωστόσο, Γερμανός επιστήμονας Hartwig Hausdorff δεν ήταν τόσο ντροπαλός και αποκάλυψε ότι – ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι το μήνυμα στάλθηκε από ένα ξένο είδος.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Είδα το βίντεο και επί 12 λεπτά έβλεπα όλο κινέζους, μαύρους, βιετναμέζους, ανθρώπους εργάτες, να μαζεύουν μπαμπάκι, να ψήνουν, να ψαρεύουν, να τρώνε...
Είδα ελάχιστους λευκούς (τυχαίο;)... Τα σχολεία ήταν πολυπολιτισμικά, παιδιά όλων των χρωμάτων μαζί...
Η μουσική του βίντεο είναι αυτή που μετέφερε το βόγιατζερ; Γιατί αν είναι αυτή, ήταν εξαιρετικά εκνευριστική και οι εξωγήινοι στο μήνυμα θα τους βρίζανε... Που είναι η κλασσική μουσική ή η μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου;
Μόνο το Ταζ Μαχάλ και το σινικό τείχος είναι ο πολιτισμός της ανθρωπότητας; Που είναι οι Παρθενώνες, οι Πυραμίδες, τα αρχαία αγάλματα, αλλά και χάθηκε να βάλουν πίνακες ζωγραφικής να δείξουν ότι υπάρχει τέχνη γλυπτική, ζωγραφική;
Το πιθανότερο είναι το μήνυμα να τους λέει ότι δεν καταλαβαίνουν την ιστορία του ίδιου τους του πλανήτη, ότι δεν σέβονται τον πλανήτη Γη, ότι υποβαθμίζουν τα πραγματικά επιτεύγματα της ανθρωπότητας και βιαιοπραγούν στην φύση!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications