Λέσβος: Γονείς έβαλαν λουκέτο σε σχολείο που θα πάνε από τη Δευτέρα παιδιά λαθρομεταναστών (Βίντεο)
Λέσβος: Γονείς έβαλαν λουκέτο σε σχολείο που θα πάνε από τη Δευτέρα παιδιά λαθρομεταναστών (Βίντεο)

Οι γονείς των μαθητών κάθισαν μπροστά στην είσοδο του σχολείου και ξεκαθάρισαν ότι τη Δευτέρα δεν θα έρθουν τα παιδιά τους για μάθημα, ούτε θα επιτρέψουν σε κανένα να περάσει την πόρτα, αν δεν δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα

Ανάστατοι είναι οι γονείς των Δημοτικών Σχολείων της Μυτιλήνης – κυρίως για τα 8ο, 9ο, 11ο και 15ο – στα οποία πληροφορήθηκαν από τα παιδιά τους (!!!) που πάνε εκεί, ότι από τη Δευτέρα θα πηγαίνουν μαζί τους στο σχολείο και 15 παιδιά λαθρομεταναστών.

Ήδη υπήρξαν αλυσιδωτές αντιδράσεις, με αποκορύφωνα το κλείσιμο του 8ου Δημοτικού Σχολείου με λουκέτο, από τους γονείς των παιδιών. Οι γονείς των μαθητών κάθισαν μπροστά στην είσοδο του σχολείου και ξεκαθάρισαν ότι τη Δευτέρα δεν θα έρθουν τα παιδιά τους για μάθημα, ούτε θα επιτρέψουν σε κανένα να περάσει την πόρτα, αν δεν δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.

Οι γονείς δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν έχουν κανέναν πρόβλημα ένταξης των παιδιών των λαθρομεταναστών στα Ελληνικά Σχολεία της Μυτιλήνης, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτό γίνεται τους αφήνει με πολλά ερωτηματικά.

Δεν μας ενημέρωσε κανείς όπως είχαν υποχρέωση να το κάνουν λένε.Απλά και μόνο μετά την προσευχή της Παρασκευής στο σχολείο τους, ο διευθυντής είπε στους μαθητές ότι από τη Δευτέρα θα έρχονται στο σχολείο τους και 5 παιδιά λαθρομεταναστών.Όπως αποκάλυψε το LesvosNews.gr από τη Δευτέρα θα ενταχθούν σε τρία Δημοτικά Σχολεία της Μυτιλήνης 15 παιδιά λαθρομεταναστών.

5 θα ενταχθούν στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το 9ο και 11 Δημοτικό Σχολείο, 5 στο 15ο Δημοτικό Σχολείο και 5 στο 8ο Δημοτικό Σχολείο.Τα παιδιά αυτά πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στα Ελληνικά Σχολεία – έχουν ακόμα και βιβλιάρια υγείας – ωστόσο υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από γονείς Ελλήνων μαθητών, οι οποίοι δεν βλέπουν με καλό μάτι την κίνηση αυτή, κυρίως με τον τρόπο που γίνεται, αφού όπως υποστηρίζουν μένουν πολλές «σκιές» σε όλη τη διαδικασία.

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι και αυτή τη φορά, μία τέτοια κίνηση γίνεται εν κρυπτώ, ακόμα και από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, αλλά και από το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό.

Είναι ηλίου φαεινότερον, ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προχωρά σιγά – σιγά στην ολοκλήρωση ενός σχεδίου μόνιμης εγκατάστασης μεταναστών στη Λέσβο, παρά τις όποιες υποσχέσεις δίνει ένθεν και εκείθεν, για αποσυμφόρηση της Λέσβου από τους 6.000 περίπου λαθρομετανάστες, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο νησί μας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications