Σείεται η Ιταλία, νέος ισχυρός σεισμός 5,9 ρίχτερ
Σείεται η Ιταλία, νέος ισχυρός σεισμός 5,9 ρίχτερ

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός στην Ιταλία, καθώς δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις στο κεντρικό τμήμα της χώρας ξύπνησαν τον εφιάλτη της 24ης Αυγούστου, βγάζοντας στους δρόμους τους κατοίκους και προκαλώντας ζημιές σε σπίτια και εκκλησίες.

Εικόνες από την κρατική τηλεόραση δείχνουν μέλη των σωστικών συνεργείων να ψάχνουν σε χαλάσματα, την ώρα που πολίτες -τυλιγμένοι με κουβέρτες- διανυκτερεύουν μακριά από τα σπίτια τους, σε ανοικτούς χώρους ή μέσα σε αυτοκίνητα. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε διάφορα τμήματα του τοπικού δικτύου, με βράχους να πέφτουν στο οδόστρωμα. Δύο κάτοικοι στο χωριό Βίσο έχουν τραυματιστεί.

Οι σεισμολόγοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για «δίδυμο» σεισμό με εκείνον που σημειώθηκε τον Αύγουστο στην ίδια περιοχή, προκαλώντας τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπωνΜετά τον ισχυρό σεισμό στην περιοχή μεταξύ Ματσεράτα και Περούτζια, μεγέθους 5,4 της κλίμακας Ρίχτερ (που σημειώθηκε στις 20.10 το βράδυ της Τετάρτης) ακολούθησε νέα ισχυρότερη δόνηση, μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 22.18, 24 χλμ. από το χωριό Αμάτριτσε και εστιακό βάθος μόλις 8 χλμ.

Επί του παρόντος δεν έχουν υπάρξει επιβεβαιωμένες αναφορές για θύματα από τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση που σπέρνει εκ νέου τον πανικό στη γειτονική χώρα, τρεις μήνες μετά τον σεισμό που σχεδόν «αφάνισε» το Αμάτριτσε και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 300 ανθρώπους.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας διέψευσε αναφορές που αποδόθηκαν σε στελέχη της για νεκρούς και τραυματίες, κάνοντας λόγο για σύγχυση λόγω της χαοτικής κατάστασης που επικράτησε μετά τα πρώτα λεπτά της νέας σεισμικής δόνησης.

Δήμαρχοι, πάντως, πόλεων και οικισμών της περιοχής ανέφεραν ότι υπάρχουν ζημιές σε κτήρια, επισημαίνοντας ότι καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι σε χαλάσματα. Σε μια τελευταία εξέλιξη, ο δήμαρχος του οικισμού Ussita -εμφανώς σοκαρισμένος- δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Tο χωριό μας τελείωσε».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications