Επιστημονικές ηλιθιότητες: Οι εξωγήινοι δεν μας έχουν επισκεφθεί επειδή θα αυτοκαταστρεφόταν!
Επιστημονικές ηλιθιότητες: Οι εξωγήινοι δεν μας έχουν επισκεφθεί επειδή θα αυτοκαταστρεφόταν!

Ο Βρετανός "επιστήμονας" Brian Cox εξέφρασε την άποψη ότι η ύπαρξη ενός υποτιθέμενου εξωγήινου ευφυούς πολιτισμού θα διακυβεύονταν από τον υψηλό βαθμό της επιστημονικής ανάπτυξης.

Είναι απίθανο οι άνθρωποι να συναντηθούν με εξωγήινους διότι κάθε εξωγήινος πολιτισμός τείνει να καταστρέφεται αφού αναπτυχθεί, εκτιμά ο Βρετανός φυσικός Brian Cox μιλώντας στην Daily Mail. Αυτά λένε ο Cox και ο Jeff Forshaw στο νέο τους βιβλίο «Σύμπαν: Ένας οδηγός για το Διάστημα».

Σύμφωνα με τους βρετανούς επιστήμονες η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος που θα επιτευχθεί από έναν υποτιθέμενο εξωγήινο πολιτισμό θα καθιστούσε αδύνατο για τα πολιτικά όργανά του να τον κατευθύνουν, πράγμα που οδηγούσε στην ανάπτυξη ενός αυτοκαταστροφικού μοτίβου. Ένας ευφυής πολιτισμός που τον απασχολούν τα αέρια του θερμοκηπίου ή τα πυρηνικά όπλα βρίσκεται σε υπαρξιακό κίνδυνο.

Ο Cox αναφέρθηκε στον Ιταλό φυσικό Enrico Fermi, ο οποίος στα 1950 διατύπωσε το πολύ γνωστό παράδοξο: έκανε ένα πολύ γνωστό παράδοξο: τη δυνατότητα της ευφυούς ζωής εκτός του πλανήτη μας που μπορεί να αποικίσει τον Γαλαξία και την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων για να το αποδείξουμε.

Σύμφωνα με τον συν-συγγραφέας του «Σύμπαν: Ένας οδηγός για το διάστημα», μια εξήγηση που θα μπορούσε να λύσει το παράδοξο του Φέρμι είναι ότι δεν μπορούμε να έχουμε την απόδειξη για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, γιατί αυτή θα είχε αυτοκαταστραφεί: «Δεν μπορείς να κυριαρχήσεις σε έναν κόσμο που δεν έχεις τη δύναμη να τον καταστρέψεις». Για το γεγονός ότι η ανθρωπότητα δεν θα έχει την ίδια τύχη με τους εξωγήινους, ο επιστήμονας τόνισε ότι αυτό συμβαίνει διότι υιοθετούνται «παγκόσμιες λύσεις συνεργασίας».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications