Δείτε το περίεργο φαινόμενο του Ανεμοστρόβιλου και η  γελοία  εξήγηση των "επιστημόνων"!
Δείτε το περίεργο φαινόμενο του Ανεμοστρόβιλου και η χαζή  εξήγηση των

Η γελοία "επιστημονική" θεωρία για την δημιουργία τους:

Ο ανεμοστρόβιλος ή επίσημα αεροδίνη, είναι ένα μικρής έκτασης μετεωρολογικό φαινόμενο μικρής χρονικής διάρκειας. Όπως εξηγεί και το όνομά του πρόκειται για κατακόρυφο ή κεκλιμένο στροβιλισμό του αέρα που διαρκεί από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι λίγα λεπτά της ώρας. Στο βόρειο ημισφαίριο συνήθως η φορά του ανεμοστρόβιλου είναι δεξιόστροφη, σε αντίθεση με το νότιο ημισφαίριο όπου η φορά είναι αριστερόστροφη.

Αίτια σχηματισμού
Το φαινόμενο αυτό προκαλείται λόγω του ιξώδους του ατμοσφαιρικού αέρα, ιδιαίτερα όταν θερμές μάζες του υψώνονται με ταχύτητα που υπερβαίνουν κάποιο σχετικό "κρίσιμο όριο", ή όταν συναντούνται αντίθετα ρεύματα αέρος. Μπορεί επίσης να δημιουργηθεί σε κάποιο αιφνίδιο εμπόδιο κινούμενης μάζας αέρος, όπως συμβαίνει κυρίως σε κορυφές βουνών. Τυχόν συνδυασμός δύο παραπάνω παραγόντων αυξάνει πολύ την ένταση του φαινομένου. Στην αγγλική ορολογία οι ανεμοστρόβιλοι ονομάζονται whirlwinds. Άλλες ονομασίες είναι "δαίμονες κονιορτού" (dustdevils) ή "στήλες άμμου" (sandpillars).

Αυτά λενε οι επιστήμονες της συμφοράς ! η αλήθεια ειναι οτι δεν μπορουν να εξηγήσουν πως δημιουργείτε!!! υπάρχουν τριών ειδών: αυτοι που κατεβαίνουν απο τα σύννεφα στο έδαφος!!,οι άλλοι μικροί συνήθως δημιουργούνται απο το πουθενά(?)ακομα και χωρίς να φυσάει άνεμος!και αυτοι στην θάλασσα .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications