Ανησυχία προκαλούν δορυφορικές εικόνες από τη Βόρεια Κορέα
Ανησυχία προκαλούν δορυφορικές εικόνες από τη Βόρεια Κορέα

Μία ανάλυση πρόσφατων φωτογραφιών από μία βάση εκτόξευσης, που ελήφθησαν από δορυφόρο και δημοσιεύονται σήμερα, δημιουργούν υπόνοιες ότι η Βόρειος Κορέα ενδέχεται να ετοιμάζεται για να πραγματοποιήσει και νέα πυρηνική δοκιμή, ή να εκτοξεύσει βαλλιστικό πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς.

Οι παραπάνω υποψίες τροφοδοτούνται κι από το γεγονός ότι η χώρα γιορτάζει τη Δευτέρα την 71η επέτειο από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος κι οι πρόσφατες πυρηνικές δοκιμές, ή εκτοξεύσεις πυραύλων, πραγματοποιήθηκαν ακριβώς με την ευκαιρία σημαντικών επετείων.

Η τελευταία πυρηνική δοκιμή, στις 9 Σεπτεμβρίου, συνέπεσε με την ημέρα της επετείου της ίδρυσης της Βορείου Κορέας. Οι τελευταίες αναλύσεις στις δορυφορικές εικόνες, που δημοσίευσε το Αμερικανο-κορεατικό Ινστιτούτο του Παν/μιου Τζον Χόπκινς, δείχνουν αυξημένη δραστηριότητα στη βάση εκτόξευσης δορυφόρων στο Σοχάε (δυτικά).

Οι φωτογραφίες, που ελήφθησαν την 1η Οκτωβρίου, δείχνουν μεγάλα κιβώτια κοντά στο κάλυπτρο του χώρου εκτόξευσης, οχήματα σταθμευμένα έξω από τις εγκαταστάσεις καυσίμων κι εντατικές εργασίες γύρω από τις εγκαταστάσεις όπου βρίσκονται οι χώροι δοκιμής των κινητήρων. «Ωστόσο, καθώς το κάλυπτρο κι όλες οι εγκαταστάσεις του χώρου εκτόξευσης είναι καλυμμένες, δεν είναι εύκολο να διαπιστώσουμε εάν οι δραστηριότητες τούτες έχουν σχέση με προετοιμασίες ενόψει μίας εκτόξευσης, ή κάποιας άλλης επιχείρησης», τονίζουν οι αναλυτές.

Στις 7 Οκτωβρίου, το ίδιο Ινστιτούτο είχε ανακοινώσει πως η ανάλυση ανάλογων φωτογραφιών από τις εγκαταστάσεις του Πουνγκιέ-ρι, στα βορειοανατολικά, καταδείκνυαν αυξημένη δραστηριότητα σε τρεις σήραγγες, τροφοδοτώντας νέες υποθέσεις για μία πιθανή έκτη πυρηνική δοκιμή της Βορείου Κορέας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications