ΑΓΡΙΕΨΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! Σκληρές εμπλοκές με οπλισμένα Τουρκικά μαχητικά πάνω από το Αιγαίο
ΑΓΡΙΕΨΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! Σκληρές εμπλοκές με οπλισμένα Τουρκικά μαχητικά πάνω από το Αιγαίο

Ξαναγυρίσαμε για τα καλά στην προ του πραξικοπήματος κατάσταση στην Τουρκία με σκληρές εμπλοκές στο Καστελόριζο από οπλισμένα Τουρκικά μαχητικά.

Συγκεκριμένα δύο Τουρκικά μαχητικά F-16 εισέβαλαν στο FIR Αθηνών, μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου όπου αναχαιτίστηκαν άμεσα από Ελληνικά F-16 που περιπολούσαν στην περιοχή παρακολουθώντας τη Τουρκική άσκηση που εξελίσσεται στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Με την εμφάνιση των μαχητικών μας τα δύο τουρκικά μαχητικά αποχώρησαν από την περιοχή αλλά κατέφτασαν αμέσως νέο ζεύγος Τουρκικών μαχητικών, οπλισμένων αυτή τη φορά που ενεπλάκησαν αμέσως σε αερομαχία με τα Ελληνικά μαχητικά πάνω από τον βράχο της Μεγίστης.

Την ίδια περίπου ώρα ένα ακόμη ζεύγος Τουρκικών μαχητικών εισέβαλε στο FIR Αθηνών μεταξύ των νήσων Χίου και Σάμου. Αμέσως καταδιώχθηκαν από ζεύγος Ελληνικών μαχητικών που σηκώθηκαν από την Σκύρο, σύμφωνα με το veteranos.gr.

Την όλη κατάσταση παρακολουθούσε και κατέγραφε Τουρκικό κατασκοπευτικό CN-235. Tα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν συνολικά 6 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 3 παραβιάσεις του ΕΕΧ και μια Εμπλοκή !Συνολικά τα Τουρκικά Μαχητικά που πέταξαν σήμερα στο: ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ήταν έξ (6) F-16 και ένα (1) Ναυτικής Συνεργασίας CN-235!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications