Τρόμος στην Κίνα από τον μεγαλύτερο τυφώνα της Γης που ταξιδεύει με ταχύτητες F1! Βίντεο
Τρόμος στην Κίνα από τον μεγαλύτερο τυφώνα της Γης που ταξιδεύει με ταχύτητες F1! Βίντεο

Ο τυφώνας «Μεράντι» κατηγορίας πλέον 6 (!) έχει βάλει στο στόχαστρο την ηπειρωτική Κίνα, μετά το σαρωτικό του πέρασμα από την Ταϊβάν, καθιστώντας την προσέγγιση σε ξηρά κοντά στο Xiamen στην επαρχία Fujian, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους εξαιρετικά επικίνδυνη.

Η ισχυρή καταιγίδα χτύπησε τη νότια Ταϊβάν νωρίς, τοπική ώρα Πέμπτης, φέρνοντας ανέμους μέχρι 230 mph (370 χιλιόμετρα ανά ώρα) δηλαδή με ταχύτητα πιο γρήγορη και από ένα μονοθέσιο της F1.

Δεκάδες είναι οι τραυματίες στην Ταϊβάν και πάνω από 700.000 οικογένειες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό.Ένας άνθρωπος αγνοείται ενώ περίπου 200 σπίτια έχουν γκρεμιστεί.

Πρόκειται για την ισχυρότερη καταιγίδα του τρέχοντος έτους και την πιο ισχυρή στο νησί τα τελευταία 25 χρόνια. Οι τοπικές αρχές εκκένωσαν 5.000 νοικοκυριά σε περιοχές που απειλούνται από κατολισθήσεις ή πλημμύρες, σύμφωνα με το κέντρο λειτουργίας έκτακτης ανάγκης.

Περισσότερα από 130 πορθμεία σε νησίδες και σε αρκετές κινεζικές παράκτιες πόλεις έχουν νεκρώσει, σύμφωνα με αξιωματούχους με την Κίνα να προετοιμάζεται να δεχθεί ένα σφοδρότατο όπως όλα δείχνουν ράπισμα του γιγαντιαίου τυφώνα…

«Από τις 17:00 (τοπική ώρα), η Meranti έχει μετακινηθεί προς τα δυτικά, αλλά το Πινγκτούνγκ και η Ναντού περιοχές νότια της Ταϊβάν, καθώς και το νησί Πενγκού βρίσκονται ακόμα υπό την επιρροή της» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κέντρου Hsieh Ming-chang.Κάτοικοι σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο θα πρέπει να προετοιμαστούν για μεγάλες πλημμύρες, είπε ο Hsieh.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications