«Top Gun» - Ρωσικό μαχητικό σε απόσταση αναπνοής από αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο (vid)
«Top Gun» - Ρωσικό μαχητικό σε απόσταση αναπνοής από αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο (vid)

Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος SU-27 έκανε επικίνδυνες μανούβρες κοντά σε κατασκοπευτικό αεροσκάφος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού που βρισκόταν σε μία επιχείρηση ρουτίνας, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Αμερικανός αξιωματούχος του υπουργείου Αμύνης μιλώντας σε διεθνές πρακτορείο υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, είπε το ρωσικό μαχητικό πετούσε σε απόσταση 9 μέτρων από το αμερικανικό αεροπλάνο πριν προσεγγίσει ακόμη περισσότερο στα τρία μέτρα από το αμερικανικό.

Η Μόσχα είπε ότι η πτήση του μαχητικού και η αναχαίτιση του αμερικανικού αεροσκάφους ήταν σύμφωνη με τους διεθνείς κανόνες γιατί όπως τόνισαν οι Αμερικανοί ήθελαν κατασκοπεύσουν τις ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, είπε σε δηλώσεις του ότι το αμερικανικό αεροσκάφος δεν είχε ενεργοποιημένους τους αναμεταδότες και είχε προσεγγίσει τα νότια ρωσικά σύνορα δύο φορές.

Σύμφωνα με Αμερικανούς οι αναμεταδότες του κατασκοπευτικού αεροσκάφους ήταν ενεργοποιημένοι, το ρωσικό μαχητικό έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια του πληρώματος του αεροσκάφους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοιο περιστατικό, νωρίτερα μέσα στο έτος αυτή τη φορά στη Βαλτική, ρωσικό αεροσκάφος πέρασε πολύ κοντά, σε απόσταση 10 μέτρων, από πλοίο του αμερικανικού ναυτικού.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications